Зуза - це перкельт з курячих шлуночків. Ну а перкельт - це угорська страва з обовязковим додаванням великої кількості солодкої паприки. Це коротко, але головне :)
Рецепт відкриває справжній смак угорської кухні, що ж, нам - закарпатцям пощастило !!!!
Курячі шлунки 500 гр
Солодка паприка 5 ст.л.
Гостра паприка 1 ч.л.
Мясний бульйон або вода 600 мл
Борошно 1-2 ст.л.
Часник 6 зубчиків
Часник свіжий 2 шт
Сіль та перець
Шлуночки трішки підсмажити на олії і додати паприку, добре перемішати і додати бульйон. Довести до кипіння і спустити вогонь на мінімум. Готувати приблизно 2-2,5 години. Далі вийняти шулночки. В паприковий соус ввести борошно (я трішки розмішую з бульйоном) і повернути шлуночки назад. Додати пюре часника та подрібнений свіжий часник, сіль та перець. Готувати ще 15-20 хв на мінімальному вогні. Подавати з картопляним пюре, кнедликами, пшеничною кашею, тощо.
Смачного :)
Зуза - это перкельт из куриных желудочков. Ну а перкельт - это венгерское блюдо с обязательным добавлением большого количества сладкой паприки. Это коротко, но главное :)
Рецепт открывает истинный вкус венгерской кухни, что же, нам - закарпатцам повезло!!!!
Желудочки слегка поджарить на масле и добавить паприку, хорошо перемешать и добавить бульон. Довести до кипения и спустить огонь на минимум. Готовить примерно 2-2,5 часа. Далее вынуть желудочки. В паприковый соус ввести муку (я немного размешиваю с бульоном) и вернуть желудочки назад. Добавить пюре чеснока и измельченный свежий чеснок (стебель), соль и перец. Готовить еще 15-20 мин на минимальном огне. Подавать с картофельным пюре, кнедликами, пшеничной кашей, и тому подобное.
Приятного аппетита :)