Ньокі з батату під вершковим соусом з шпинатом та фундуком

Apr 15, 2014 22:04

Вчора в мене було відкриття - батат. Я бачила його, навіть знала багато рецептів , але ще не мала можливості познайомитися з цим чудовим продуктом, до вчора :) Просто супер!!! Особливо мене здивували ньокі, вони по текстурі абсолютно відрізняються від звичайних картопляних. Соус гарно доповнив страву, але буду експериментувати далі і знайомитися з бататом ближче





Для ньокі :

батат 1 кг
яйце 1 шт
тертий пармезан 1/4 стакана
сіль,перець
1 1/2 стакана муки
1 ч.л. меду

Батат розрізати навпіл, посолити та поперчити і полити оливковою олією і випікати 30 хв при 180С. Далі вийняти з шкірки , протерти , додати яйце, мед, пармезан, муку і вимісити тісто. Відварити в підсоленій воді 3-4 хв.



Соус:
вершки 200мл
шпинат 100 гр
часник 2 зуб
оливкова олія 2 ст.л.
масло 2 ст.л.
сіль, перець, прованські трави
мелений фундук 50 гр

На маслі з оливковою олією (гарячому) підсмажити часник до золотистого кольору. Додати шпинат з травами і готувати на середньому вогні 2-3 хв і влити гарячі вершки , довести до кипіння і вимкнути. Додати сіль та перець. Подавати до ньокі і посипати меленим фундуком.





Вчера у меня было открытие - батат. Я видела его, даже знала много рецептов , но еще не имела возможности познакомиться с этим замечательным продуктом, до вчера :) Просто супер!!! Особенно меня удивили ньоки, они по текстуре совершенно отличаются от обычных картофельных. Соус хорошо дополнил блюдо, но буду экспериментировать дальше и знакомиться с бататом ближе

Для ньоки :

батат 1 кг
яйцо 1 шт
тертый пармезан 1/4 стакана
соль,перец
1 1/2 стакана муки
1 ч.л. меда

Батат разрезать пополам, посолить и поперчить и полить оливковым маслом и выпекать 30 мин при 180С. Далее вынуть из кожицы , протереть , добавить яйцо, мед, пармезан, муку и вымесить тесто. Отварить в подсоленной воде 3-4 мин.



Соус:
сливки 200мл
шпинат 100 гр
чеснок 2 зуб
оливковое масло 2 ст.л.
масло сливочное 2 ст.л.
соль, перец, прованские травы
молотый фундук 50 гр

На сливочном масле с оливковым маслом (горячем) поджарить чеснок до золотистого цвета. Добавить шпинат с травами и готовить на среднем огне 2-3 мин и влить горячие сливки , довести до кипения и выключить. Добавить соль и перец. Подавать соус к ньоки и посыпать молотым фундуком.



vegetarian, вегетарианская пища, орехи, italian cuisine, шпинат, соусы, итальянская кухня

Previous post Next post
Up