Напевно я ще так довго не була відсутня, все в звязку з тим що я зараз в Бельгії, але про це згодом. Майже у кожному кутку в Бельгії (Намюр) можна побачити точки де продають кіш чи пиріг , одним словом я не пасу задніх і вирішила теж приготувати його, бельгійці залишилися задоволені - ділюся з вами :)
Для тіста:
мука 250 гр
вода 50 мл
цукор 10 гр
жовток 1 шт
масло 100 гр
сіль
Муку перетерти з маслом цукром та сіллю. Далі додати трохи збовтаний жовток та воду і вимісити гладке та пластичне тісто. Поставити в холодильник на 1 год. Форму змастити маслом, викласти тісто тонким шаром. Проколоти, вистелити зверху пергамент і всипати сухий горох або квасолю. Випікати 15 хв при 180 С.
Для начинки:
яйця 3 шт
вершки 200 мл
Шпинат 100 гр
бекон 150 гр
цукіні 150 гр
броколі 150 гр
цибуля шалот 2 шт
сіль, перець
прованські трави
На вершковому маслі обсмажити бекон (тонкі пластинки) а потім додати дрібно порізану цибулю разом з прованськими травами , смажити до золотистого кольору. Додати шпинат і вимкнути вогонь.
Броколі порізати на маленькі суцвіття і вкинути в кипяток на 4-5 хв, вийнти і кинути в дуже холодну воду. Гарно змішати яйця з вершками, посолити , поперчити та додати решту інгредієнтів. Вилити суміш в корж і випікати ще 30-35 хв. Смачного :)
Наверное я еще так долго не отсутствовала, все в связи с тем что я сейчас в Бельгии, но об этом позже. Почти в каждом углу в Бельгии (Намюр) можно увидеть точки, где продают киш или пирог , одним словом я не пасу задних и решила тоже приготовить его, бельгийцы остались довольны - делюсь с вами :)
Для теста:
мука 250 гр
вода 50 мл
сахар 10 гр
желток 1 шт
масло 100 гр
соль
Муку перетереть с маслом, сахаром и солью. Далее добавить немного взмученный желток и воду и вымесить гладкое и пластичное тесто. Поставить в холодильник на 1 час. Форму смазать маслом, выложить тесто тонким слоем. Проколоть, поставить сверху пергамент и всыпать сухой горох или фасоль. Выпекать 15 минут при 180 С.
Для начинки:
яйца 3 шт
сливки 200 мл
Шпинат 100 гр
бекон 150 гр
цукини 150 гр
брокколи 150 гр
лук шалот 2 шт
соль, перец
прованские травы
На сливочном масле обжарить бекон (тонкие пластинки), а затем добавить мелко порезанный лук вместе с прованскими травами , жарить до золотистого цвета. Добавить шпинат и выключить огонь.
Брокколи порезать на маленькие соцветия и опустить в кипяток на 4-5 мин, вынуть и бросить в очень холодную воду. Хорошо смешать яйца со сливками, посолить , поперчить и добавить остальные ингредиенты. Вылить смесь в корж выпекать еще 30-35 мин. Приятного аппетита :)