Вєтнамський суп з качкою

Mar 24, 2014 21:57




Філе качки з шіркою 2 шт
Свинні кістки 500 гр
Імбир 60 гр
Імбир тертий 2 ч.л.(це моя добавка)
Рибний соус 1 ст.л.
Аніс 2 зірочки
Палочка кориці
3 зубчика в шкірці
Шкірка мандарина (суха)
Соєвий соус 2 ст.
Рисова лапша (в оригіналі яєчна)
Для маринаду:
Часник 2-3 зубчика
Соєвий соус 2-3 ст.л.
Чорний перець
Для подачі:
Китайська капуста
Зелена цибуля
Чилі



Свинні кістки відварити, щоб зробити бульйон (я ще додавала качині кістки). Філе качки замаринувати в часнику, соєвому соусі та перці 60 хв. Підсмажити до хрусткої кірочки з обох сторін(коричневий колір).В мясний бульйон додати підсмажений на грилі імбир (чистити не треба). Кинути до бульйону. Окремо на пательні підігріти аніс та корицю,щоб розкрилися аромати, і разом з мандариновою шкіркою вкинути до бульйону. Готувати 10 хв. Далі додати підсмажену качку,часник в шкірці і готувати до мякості. Паралельно замочити в гарячій воді рисову лапшу на 5 хв. Влити соєвий соус і рибний бульйон. Відкоректувати смак солі.
Порізати капусту на кубики. Вєтнамці варять 1 хв в кипячій воді і окунають в лід. Я залила просто гарячим бульйоном і подавала.
І так: рисова лапша, вливаємо бульйон, викладаємо нарізану качку, ставимо капусту, порізану зелену цибулю і чилі. Смачного




Филе утки с кожей 2 шт
Свиные кости 500 гр
Имбирь 60 гр
Имбирь тертый 2 ч.л.(это моя добавка)
Рыбный соус-1 ст.л.
Анис 2 звездочки
Палочка корицы
3 зубчика в кожуре
Кожура мандарина (сухая)
Соевый соус 2 ст.
Рисовая лапша (в оригинале яичная)
Для маринада:
Чеснок 2-3 зубчика
Соевый соус 2-3 ст.л.
Черный перец
Для подачи:
Китайская капуста
Зеленый лук
Чили



Свиные кости отварить, чтобы сделать бульон (я еще добавляла утиные кости). Филе утки замариновать в чесноке, соевом соусе и перце 60 мин. Поджарить до хрустящей корочки с обеих сторон(коричневый цвет).В мясной бульон добавить поджаренный на гриле имбирь (чистить не надо). Бросить к бульону. Отдельно на сковороде подогреть анис и корицу,чтобы раскрылись ароматы, и вместе с мандариновой кожурой добавить к бульону. Готовить 10 мин. Далее добавить поджаренную утку,чеснок и готовить до мягкости. Параллельно замочить в горячей воде рисовую лапшу на 5 мин. Влить соевый соус и рыбный бульон. Откорректировать вкус соли.
Порезать капусту на кубики. Вьетнамцы варят 1 мин в кипящей воде и окунают в лед. Я залила просто горячим бульоном и подавала.
И так: рисовая лапша, вливаем бульон, выкладываем нарезанную утку, ставим капусту, нарезанный зеленый лук и чили. Приятного аппетита!



птица, азиатская кухня, супы, soups, asian cuisine

Previous post Next post
Up