Гомбовці з творогом / Gombovtsy

Mar 01, 2014 10:25

Гомбовці один з найкращих десертів на Закарпатті, та й власне це єдине з молочного, що їсть мій син. Мені правда більше до вподоби картопляні гомбовці зі сливами, але ці теж надзвичайно смачні. В нашому краї такі гомбовці рідко роблять з начинкоою, частіше за все вони подаються з вершковим маслом та сухариками. Ділюся з вами рецептом . Смачного!





На 2 порції:

315 гр творога
0,5 ст. манна крупа
1 яйце
2 ст.л. цукор
0,5 ст.л. муки

Сухарі панірувальні для подачі, масло та сметана по бажанню.



Творог протерти через сито. Та додати решту інгредієнтів. Добре все перемішати і залишити постояти 20 хв. Далі сформувати кульки, кинути в киплячу воду, коли гомбовці спливуть - вони готові. Обваляти в паніровочних сухарях , подавати з маслом та сметаною. Також напівфабрикати можна заморозити, але тримати в морозилці не більш ,як 2 дні.




Гомбовцы один из лучших десертов на Закарпатье, и собственно это единственное из молочного, что ест мой сын. Мне правда больше нравится картофельные гомбовцы со сливами, но эти тоже очень вкусные. В нашем крае такие гомбовцы редко делают с начинкой, чаще всего они подаются со сливочным маслом и сухариками. Делюсь с вами рецептом . Приятного аппетита!

315 гр творога
0,5 ст. манная крупа
1 яйцо
2 ст.л. сахар
0,5 ст.л. муки

Сухари панировочные для подачи, масло и сметана по желанию.



Творог протереть через сито. И добавить остальные ингредиенты. Хорошо все перемешать и оставить постоять 20 мин. Дальше сформировать шарики, бросить в кипящую воду, когда гомбовцы всплывут - они готовы. Обвалять в панировочных сухарях , подавать с маслом и сметаной. Также полуфабрикаты можно заморозить, но держать в морозильнике не более 2 дней.




Gombovtsy one of the best desserts in Transcarpathia, and actually it is the only milk dish that my son eats. I really prefer potato gombovtsy with plums, but these are very tasty too. In our region such gombovtsy rarely make stuffed, they often served with butter and crackers. I share with you the recipe . Bon appetite!

315 g cottage cheese
0,5 Cup semolina
1 egg
2 tablespoons sugar
0,5 tablespoon flour



Bread crumbs for serving, butter and sour cream if desired.

Wipe the cheese through the sieve. And add remaining ingredients. Mix it all and leave for 20 minutes . Then form balls and throw it into boiling water, when gombovtsy float up - they are ready. Put them in milled crackers , served with butter and sour cream.



творог, закарпатская кухня, десерты, cheese, здоровое питание, desserts, венгерская кухня, детское меню

Previous post Next post
Up