Avižiniai sausainiai su migdolų drožlėmis

Aug 26, 2016 16:50



Perspėju iš karto - sausainiai labai dietiniai, todėl be cukraus, kiaušinių ir jokių pieno produktų! Užtat sveiki ir naudingi!

Panašius avižinius sausainius esu kepusi ne kartą ( ČIA ir ČIA). Šitie tikriausiai patys "liesiausi", bet ne mažiau skanūs. Kepintos migdolų drožlės suteikia labai gerą riešutų skonį, o dėl saldumo įtrupinau žiupsnelį stevijos žolės ir cinamono. Sausainiai skaniausi tą pačią ir kitą dieną. Ilgiau taip pat laikosi, bet tampa drėgnesni, kas man nelabai patinka.

Ir, žinoma, mano VIRTUVĖS KINO SALĖ. Šiandien filmas skirtas tiems, kam 1985 metais buvo 15 metų (plius minus 1-2 metai).

"Sing Street" (2016 Airija)



Filmo siužetas pakankamai paprastas - penkiolikmetis vaikinukas suburia muzikinę grupę, kuria dainas, sutinka pirmąją meilę, svajoja apie ateitį. Ir lanko mokyklą bei klausosi muzikos. Daug gražios muzikos, kuri labai patiks mano bendraamžiams. Pasirodo, tais laikais Airijoje, kaip ir Lietuvoje, mokyklose taip pat buvo problemos dėl apavo (kas prisimena, kai į mokyklą neįleisdavo, jei ateidavai su kedais arba inkariukais?). Ir labai nudžiugau pamačiusi savo jaunystės laikų madas, šukuosenas ir makiažo stilių. Žodžiu, nuoširdus ir smagus muzikinis filmas su nostalgijos gaida.
Beje, žiūrėdama filmą pagalvojau, kodėl mūsų mokyklos grupės solistas nebuvo toks gražus kaip vaikinukas filme? Tada būčiau 100% įsimylėjus :)

AVIŽINIAI SAUSAINIAI SU MIGDOLŲ DROŽLĖMIS

200 g avižinių dribsnių (ne greito virimo)
300 ml šalto vandens
2 obuoliai
70 g migdolų drožlių
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono (rekomenduoju rinktis stipresnio kvapo šitą cinamoną)
žiupsnelis sutrintų stevijos lapelių (tiesiog sutrinu pirštais)

- Avižinius dribsnius sumaišyti su cinamonu ir sutrupinta stevija, užpilti šaltu vandeniu (užpylus karštu, dribsniai beveik išverda, ir sausainiai labiau primena košę), palikti bent pusvalandžiui.

- Obuolius smarkiai sutarkuoti (lupti nereikia, pakaks išpjauti sėklas).

- Į išmirkytus dribsnius įmaišyti obuolius, migdolų drožles ir kepimo miltelius.

- Šlapiomis rankomis formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus, lengvai suploti ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

- Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min., kol sausainiai gražiai apskrus. Iškepusius sausainius ataušinti ant grotelių.

SKANAUS! IR PRISIMINKIT SAVO JAUNYSTĘ - TAI TAIP ĮDOMU!


     

avižiniai dribsniai, užkandžiai, vegetariška, obuoliai, VIRTUVĖS KINO SALĖ, saldūs kepiniai, receptas, plepu-plepu, dietinis receptas

Previous post Next post
Up