Savo sausainių triptiką (
pirmoji dalis ir
antroji dalis) baigiu sveikuoliškais avižiniais sausainiais be mitų, be kiaušinių ir be cukraus.
Panašius sausainius kepu dažnai ir netgi čia buvau įdėjusi (
"Avižiniai sausainiai be miltų, be kiaušinių ir be sviesto"). Šitie naujieji labai panašūs, taip pat tinka besidietinantiems ir kitokiems sveikuoliams. Juose daugiau įvairių priedų, todėl ir skonis ryškesnis. Paruošimas kaip visada - lengviau nebūna. Kepam!
AVIŽINIAI SAUSAINIAI SU VARŠKE
300 g varškės
240 g avižinių dribsnių (ne greito virimo)
2 obuoliai
2 saujos razinų
2 v.š.
chia sėklų40 g
kokoso drožlių400 ml vandens avižiniams dribsniams užpilti
dar turėjau kelis šaukštus sutrupėjusių šilkmedžio uogų (maišelį su uogų likučiu ilgai nešiojausi rankinėje ir jos susitrynė) - labai gerai tiko, sausainiai atrodė lyg su cukrumi :)
- Avižinius dribsnius, kokoso drožles, razinas ir chia sėklas užpilti šiltu vandeniu ir palikti apie pusvalandį, kol dribsniai išbrinks. Jei vandens lieka per daug, galima nupilti.
- Obuolius sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su varške, išbrinkusiais dribsniais ir likusiais produktais.
- Šlapiomis rankomis formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus, lengvai suploti ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Iškepusius sausainius ataušinti.
SKANAUS!