Avižinis pusryčių blynas su obuoliais

Sep 03, 2016 19:45


   

Norit pusryčiams valgyti nuostabiai skanų desertą, bet tuo pačiu aprūpinti organizmą visomis dienos pradžiai reikalingomis medžiagomis? Ir dar lieknėti! Su sąlyga, kad vakare tortų neprisikirsit. Taip? Tada jums reikalingas šitas receptas.

Trumpai apie stebuklingąjį blyną. Yra begalės šio recepto variantų. Blynas gali būti iš avižinių dribsnių arba miltų, su kiaušiniais arba be. O dar daugiau variacijų su įdaru: saldus su vaisiais, nesaldus su natūraliu jogurtu, sūriu, žuvim arba daržovėmis. Tiesą sakant, net pati dar visų neišbandžiau. Bet kol kas šitas - saldus su obuoliais - mano mėgstamiausias. Todėl nuo jo ir pradėsiu.

O VIRTUVĖS KINO SALĖJE šiandien filmas "MEDAUS PILNA GALVA" ("Honig im Kopf" 2014 Vokietija)



Vienuolikametės anūkės ir jos senelio draugystė ypatinga. Ir nors kartais mergaitei tenka rūpintis seneliu lyg mažu vaiku, ji nedaro tragedijos iš jo ligos. Skirtingai nuo jos tėvų. Mažoji Tilda tiesiog myli senelį tokį, koks jis yra ir stengiasi jam padėti.
Jautri, sakyčiau švelni komedija apie Alzheimerio ligą vaiko akimis. Siūlau žiūrėti šitą filmą visa šeima, ypač su paaugusiais vaikais. Galbūt, po filmo, kas nors pakeis požiūrį į savo keistus tėvus ar senelius, o gal net nueis kartu pasivaikščioti arba bent paskambins ir tiesiog pasikalbės.


AVIŽINIS PUSRYČIŲ BLYNAS SU OBUOLIAIS
1 porcija

Blynui:
1 - 1,5 v.š. avižinių miltų
1 kiaušinis
mažas žiupsnelis druskos
keli džiovinti stevijos lapeliai

Įdarui:
1 didelis obuolys
0,5 a.š. cinamono (šįkart rekomenduoju naudoti švelnųjį Ceilono cinamoną, nes ryškusis Indonezijos ar kitoks bus per stiprus)

Keli aliejaus lašai kepimui (pastaruoju metu kepimui naudoju rafinuotą kokosų aliejų - labai liuks!)

- Sumaišyti avižinius miltus ir kiaušinį, pirštais sutrinti stevijos lapelius. Viską lengvai išplakti šakute. Palikti kelias minutes išbrinkti. Jei tešla per skysta - pridėti dar truputį miltų, jei labai tiršta - šlakelį vandens. (Jau po pirmo bandymo kepti šį blyną suprasite, kokio tirštumo tešla turi būti).

- Įkaitinti keptuvę, patepti aliejumi. Tešlą paskirstyti per visą keptuvę. Kepti apie minutę, apversti ir apkepti iš kitos pusės.

- Kol kepa blynas, paruošti įdarą. Iš obuolio išimti sėklas, supjaustyti kubeliais, sumaišyti su cinamonu. Tuomet įdėti 0,5 - 1 min. į mikrobangę, kol obuoliai suminkštės (bet ne visiškai).

- Iškepusį blyną dėti ant lėkstės, įdarą paskirstyti ant pusės blyno, kita puse uždengti. Jeigu mėgstate cinamoną taip kaip aš, tuomet užsiberkite jo dar.

SKANAUS! IR ATSIMINKIT- KUO SKANESNI PUSRYČIAI, TUO GERESNĖ DIENA!


   

avižiniai dribsniai, desertas, pusryčiai, obuoliai, blynai, VIRTUVĖS KINO SALĖ, saldūs kepiniai, receptas, dietinis receptas

Previous post Next post
Up