Atradau naują dietą! Superinė! Reikia valgyti vieną kartą dienoje. Kefyrą. Šakute...
...............
Juokauju, žinoma. Ne kefyrą. Vandenį.
O jeigu rimtai, tai po švenčių, praleistų prie lūžtančių stalų, labai tiks šios paprastos salotos. Galima valgyti kaip užkandį arba kaip priedą/garnyrą prie pagrindinio patiekalo.
Ruošiant salotas siūlau nepagailėti prieskonių. Nes geri prieskoniai tai: a) skanu; b) sveika; c) net ir tas pats patiekalas su skirtingais prieskoniais niekada nenusibos.
Šitas salotas skaninau štai
šitais prieskoniais. Taip, jie vadinasi "Prieskonių mišinys ŽUVIAI su žagreniu", bet esminis akcentas yra ŽAGRENIS, o ne žuvis :) Paskutinį pusmetį mišinukas su žagreniu yra mano favoritas - viską su jais išbandžiau - ir sriubą, ir troškinius, ir sumuštinius, ir kiaušinienę. Visur tiko tobulai. Va tik į kavą nedėjau. Kodėl? Todėl kad kavai turiu kitus
stebuklingus prieskonius :)
SALOTOS "PO ŠVENČIŲ"
2 vidutinio dydžio morkos
1 obuolys
1 paprika (aš imu pusę geltonos ir pusę žalios)
2 saliero stiebai
2 - 4 v.š. natūralaus jopgurto
2 a.š.
prieskonių mišinio žuviai su žagreniudruskos pagal skonį
- Morkas stambiai sutarkuoti, obuolius, paprikas ir salierus supjaustyti kubeliais.
- Prieskonius ir druską suberti į jogurtą ir išmaišyti.
- Supilti jogurtą į susmulkintas daržoves ir gerai išmaišyti. Galima palikti pusvalandžiui šaldytuve, tuomet prieskoniai atsiskleidžia stipriau.
SKANAUS!
IR VALGYDAMI ANTRĄ TORTO GABALĄ PRISIMINKITE: "KEFYRAS - ŠAKUTĖ". LABAI PADEDA :)