Salotos "Po švenčių"

Jan 04, 2017 16:22


 

Atradau naują dietą! Superinė! Reikia valgyti vieną kartą dienoje. Kefyrą. Šakute...
...............
Juokauju, žinoma. Ne kefyrą. Vandenį.

O jeigu rimtai, tai po švenčių, praleistų prie lūžtančių stalų, labai tiks šios paprastos salotos. Galima valgyti kaip užkandį arba kaip priedą/garnyrą prie pagrindinio patiekalo.

Ruošiant salotas siūlau nepagailėti prieskonių. Nes geri prieskoniai tai: a) skanu; b) sveika; c) net ir tas pats patiekalas su skirtingais prieskoniais niekada nenusibos.

Šitas salotas skaninau štai šitais prieskoniais. Taip, jie vadinasi "Prieskonių mišinys ŽUVIAI su žagreniu", bet esminis akcentas yra ŽAGRENIS, o ne žuvis :) Paskutinį pusmetį mišinukas su žagreniu yra mano favoritas - viską su jais išbandžiau - ir sriubą, ir troškinius, ir sumuštinius, ir kiaušinienę. Visur tiko tobulai. Va tik į kavą nedėjau. Kodėl? Todėl kad kavai turiu kitus stebuklingus prieskonius :)

SALOTOS "PO ŠVENČIŲ"

2 vidutinio dydžio morkos
1 obuolys
1 paprika (aš imu pusę geltonos ir pusę žalios)
2 saliero stiebai
2 - 4 v.š. natūralaus jopgurto
2 a.š. prieskonių mišinio žuviai su žagreniu
druskos pagal skonį

- Morkas stambiai sutarkuoti, obuolius, paprikas ir salierus supjaustyti kubeliais.

- Prieskonius ir druską suberti į jogurtą ir išmaišyti.

- Supilti jogurtą į susmulkintas daržoves ir gerai išmaišyti. Galima palikti pusvalandžiui šaldytuve, tuomet prieskoniai atsiskleidžia stipriau.

SKANAUS!
IR VALGYDAMI ANTRĄ TORTO GABALĄ PRISIMINKITE: "KEFYRAS - ŠAKUTĖ". LABAI PADEDA :)



salotos, užkandžiai, obuoliai, receptas, plepu-plepu, morkos, dietinis receptas, daržovės

Previous post Next post
Up