Varškės meduoliukai

Jan 08, 2017 19:01


   

Nežinau kaip tiksliai pavadinti šituos kepinukus, todėl pavadinsiu meduoliukais. Nes man jie labiau panašūs į meduolius, nei į sausainius. Sekantį kartą kai juos kepsiu, pridėsiu meduolių prieskonių ir bus tikri meduoliukai.

Varškės meduoliukai nėra labai saldūs, todėl saldi glazūra jiem būtina ne tik dėl grožio. Galima sugalvoti įvairių saldžios glazūros variantų, bet aš pasirinkau paparasčiausią ir man skaniausią - tiesiog ištirpdžiau dviejų rūšių šokolado diskelius ir meniškai pasitaškiau. Man patiko :)

Ugnelė, valgydama paskutinius meduoliukus, jau klausė ar galim dar tokių iškepti. Būtinai! Ir, manau, su tokiu nesudėtingu procesu susitvarkys ji pati, man užteks tik pavadovauti ir lengvai pakontroliuoti.

VARŠKĖS MEDUOLIUKAI

70 g cukraus (galima naudoti rudą cukrų)
1 kiaušinis
50 ml aliejaus
~ 350 g miltų
0,5 a.š. sodos
250 g varškės
keli lašai vanilės ekstrakto

Glazūrai:
50 g baltojo šokolado diskeliais
50 g pieninio arba juodojo šokolado diskeliais (mes mėgstam pieninį, todėl jį ir naudojom)

- Kiaušinį, varškę, cukrų ir vanilės ekstraktą suplakti mikseriu arba blenderiu iki vientisos masės.

- Supilti aliejų ir sodą, vėl gerai išmaišyti.

- Miltus persijoti ir suberti dalimis. Miltų gali prireikti šiek tiek mažiau arba daugiau - priklausomai nuo kiaušinio dydžio ir varškės konsistencijos. Turi gautis elastinga, prie rankų nelimpanti tešla.

- Padalinti tešlą į 4 dalis, iš kiekvieną iškočioti į virvelę (dešrelę?) ir supjaustyti 1 cm storio griežinėliais.

- Kiekvieną griežinėlį lengvai paspausti ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. (Meduoliukai kepdami auga tiek į aukštį, tiek į plotį.) Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., kol meduoliukai taps gražiai auksinės spalvos.

- Kol iškepę meduoliukai aušta, ištirpdyti šokolado diskelius. Tuomet aplieti kepinukus ir palaukti, kol sustings šokoladas.

SKANAUS!


 

varškė, saldūs kepiniai, receptas

Previous post Next post
Up