Bandelės su grūdais

Jan 11, 2017 13:32


   

Ir kaip jums tas "šaltasis savaitgalis"? Visi sveiki, gyvi? Nebadavot?

Taip susiklostė likimas, kad patį šalčiausią rytą aš turėjau vesti šunį pasivaikščioti. Mano pasiruošimas išėjimui į lauką prilygo kosmonautų pasiruošimui išeiti į atvirą kosmosą. Tikrai, nejuokauju ir neperdedu. Kol iš spintos gilumų ištraukiau pačias šilčiausias kumštines pirštines (dvigubas!), kol radau kažkokią kepurę (taip, aš iš tų žmonių, kurie niekada nedėvi galvos apdangalų), kol prisirengiau keturius sluoksnius rūbų, belaukdamas šuo užmigo prie durų. Taigi, jeigu tą rytą gatvėje matėt, kaip gražus spanielis tempia "kopūsto" stiliumi apsirėdžiusią moteriškę su juokinga kepure su bumbulu, tai buvau aš.

Todėl vėliau dieną, kai pritrūkom duonos, prisiminiau tuos savo "išėjimo į atvirą kosmosą" vargus ir nutariau, kad lengviau išsikepti, nei eiti į parduotuvę. Va tokia vat bandelių atsiradimo istorija. O ką jūs?

BANDELĖS SU GRŪDAIS
8-10 bandelių

250 ml šilto vandens (80 ml mielėms suaktyvinti ir likę 170 ml užmaišant tešlą)
470 g kvietinių miltų
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos
30 ml aliejaus (naudojau judros aliejų)
4 v.š. stambių avižinių dribsnių
4 v.š. grūdų mišinio Fitness Mix
1,5 a.š. sausų mielių (mielės būna skirtingo stiprumo, aš visada naudoju šitas)

- Į 80 ml šilto vandens suberti cukrų ir mieles, pastatyti šiltai 10-15 min., kol mielės aktyviai suputos.

- Persijotus miltus sumaišyti su druska, avižiniais dribsniais, grūdų mišiniu. Supilti aliejų.

- Į paruoštus miltus supilti suputojusias mieles. Užminkyti elastingą, nelimpančią prie rankų tešlą. Dubenį su tešla uždengti ir pastatyti šiltai kildintis 1,5 val.

- Dvigubai pakilusią tešlą lengvai perminkyti ir padalinti į 8-10 dalių. Iš kiekvienos dalies suformuoti apvalią bandelę, lengvai priploti. Ant kiekvienos bandelės užberti po mažą žiupsnelį miltų ir įpjauti kryžiuku. Paruoštas bandeles skardoje dar pakildinti 15-20 min.

- Orkaitę įkaitinti iki 180°C ir kepti bandeles pusvalandį, kol gražiai apskrus. Prieš traukiant iš orkaitės galima patikrinti sausu dantų krapštuku.

SKANAUS! IR TURĖKIT VISADA NAMIE ŠILTĄ KEPURĘ SU BUMBULU. NU MAŽU KAS... :)


   

avižiniai dribsniai, vegetariška, nesaldūs kepiniai, plepu-plepu, receptas, duona

Previous post Next post
Up