Moliūgų ir avinžirnių sriuba

Feb 05, 2017 19:59


 

Nežinau kaip jums, bet man šalta. Šalta lauke, šalta darbe, šalta namie. Ir tegu namiškiai po namus vaikšto trumpomis rankovėmis ir juokiasi iš mano storų vilnonių kojinių, dabar yra žiema ir MAN ŠALTA. Galbūt tai koks psichinis sutrinkimas ar saviįtaiga?.. Nors namuose virš +20°C, bet jei už lango sniegas (arba ne), jeigu keltis reikia dar visiškoje tamsoje ir diena baigiasi iškart po pietų - man bus šalta.

Ir vienintelis dalykas, kuris bent trumpam gali sušildyti - tiršta soti sriuba. Ypač tokia skani kaip ši.

MOLIŪGŲ IR AVINŽIRNIŲ SRIUBA

400 g moliūgo minkštimo
2 morkos
2 saliero stiebai
0,5 raudonosios paprikos
400 g jau išvirtų avinžirnių
100 g dar nevirtų bolivinės balandos kruopų (arba paprasčiau kynvos)
2 česnako skiltelės
1 a.š. medaus
1 v.š. ryžių acto
1 v.š. daržovių arba vištienos sultinio
2 v.š. kokosų aliejaus kepimui
prieskoniai: druska, pipirai, ciberžolė, asafetida, džiovinti krapai, visai mažytis žiupsnelis jalapeno pipirų.

- Užkaisti puodą su vandeniu. Kol vanduo užvirs, įkaitinti keptuvę su kokosų aliejumi ir paeiliui sudėti: kubeliais supjaustytas morkas, salierus, papriką, česnakus ir moliūgą. Kai daržovės lengvai apkeps, supilti medų ir actą, įberti ciberžolę, išmaišyti ir dar trumpai pakaitinti.

- Į užvirusį vandenį sudėti apkeptas daržoves, suberti sultinio miltelius. Kai vėl vanduo užvirs, dėti kynvos kruopas (prieš tai kynvą reikia gerai perplauti, kad nebūtų kartumo).

- Kruopoms beveik išvirus, suberti avinžirnius ir likusius prieskonius: druską, pipirus, asafetidą, jalapenų žiupsniuką. Po kelių minučių paragauti ir pakoreguoti skonį pagal save. Dar pavirti 5 min. ir išjungti ugnį. Palikti sriubą subręsti 10 min.

- Patiekant į stalą apibarstyti žolelėmis (naudojau džiovintus krapus). Galima paskaninti grietine, o galima ir be jos apsieiti.

SKANAUS! IR NEŠALKIT - DAŽNIAU VALGYKIT SRIUBĄ!



sriuba, avinžirniai, kynva, vegetariška, receptas, plepu-plepu, morkos, daržovės, moliūgas

Previous post Next post
Up