Šiandien eilinį sykį pagavau save besikalbant su Lakiu. Rodos, kas čia keisto? Praktiškai nieko, tik:
a) Lakis yra šuo;
b) Lakis jau du metus yra kurčias šuo.O bet tačiau, su kurčiu šunimi dažnai lengviau susišnekėti, nei su girdinčiu žmogumi.
Tai tiek protingų minčių šiandien. O dabar kepkim skanų-skanų, geltoną-geltoną keksą su sūriu ir moliūgu.
Iš vienos normos iškepiau 12 standartinių keksiukų, iš antros - vieną didelį keksą. Patiko abu variantai, negalėčiau išskirti kurio nors vieno. Kepinys pakankamai sotus, labai tiko vietoj vakarienės. Ypač gerą skonį suteikė prieskoniai, kuriais pabarsčiau -
mišinukas "Zaatar". Lengva žagrenio rūgštelė, paskrudę traškūs sezamai ir čiobreliai su raudonėliais idealiai tiko prie sodraus sūrio ir saldoko moliūgo skonio.
MOLIŪGO IR SŪRIO KEKSAS ARBA KEKSIUKAI
Išeiga: 12 keksiukų arba 1 didelis keksas
3 kiaušiniai
50 g grietinės
20 v.š. alyvuogių aliejaus
225 g kvietinių miltų
300 g moliūgo minkštimo
30 g kieto arba puskiečio sūrio
1/4 a.š. sodos
1 a.š. kepimo miltelių
Prieskoniai: 1/2 a.š.
ciberžolės, 1 a.š.
prieškonių mišinio "Paryžietiškas", 1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų, 2 a.š.
prieskonių mišinio "Zaatar" (apibarstymui), druskos pagal skonį (aš dėjau labai mažai, gal 0,5 a.š.)
- Moliūgą susmulkinti blenderiu arba smulkiai sutarkuoti.
- Plakimo šluotele suplakti kiaušinius, grietinę, aliejų ir susmulkintą moliūgą. Įmaišyti visus prieskonius (išskyrus "Zaatarą").
- Miltus persijoti su kepimo milteliais ir soda, suberti į skystą masę ir gerai permaišyti. Turi gautis pakankamai tiršta tešla.
- Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formeles arba didelę formą (geriau iškloti kepimo popieriumi).
- Ant viršaus užberti tarkuotą sūrį ir likusius prieskonius.
- Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Dideliam keksui gali prireikti 30-40 min. Iškepusius keksiukus ataušinti ant grotelių.
- Kepinys gaunasi drėgnu minkštimu, bet gerai iškepęs. Keksiukai skanūs tiek šilti, tiek šalti.
SKANAUS! IR LINKIU VISIEMS GERO SUSIŠNEKĖJIMO!