Cake pops'ai iš sausainių

Mar 21, 2017 11:36


 

Tikriausiai kiekvienai mamai pažįstama situacija: jau beveik mieganti atžalėlė keliauja į lovą ir staiga prisimena: "Oi, mama, rytoj į mokyklą reikia atsinešti raudonų vilnonių siūlų/dryžuoto vyniojamo popieriaus/tris senas pirštuotas pirštines!" ir t.t. ir pan. (sąrašą galėtų pratęsti kiekviena mama). Arba dar ekstremalesnis variantas, kai aukselis "praregi" prieš pat išeinant į mokyklą. Žinote tą jausmą, tiesa?

Šįkart viskas buvo ne taip baisu. Apie Kaziuko mugę mokykloje Ugnė prisiminė iš vakaro, iškart man grįžus iš darbo. Todėl beveik turėjau laiko pasiruošti. Teliko patikrinti virtuvės spinteles ir greitai ką nors sugalvoti. Prisipažinsiu, nieko įdomaus neradau... Tik maišelį trapių imbierinių sausainių - žvaigždučių, šokolado diskelių ir pabarstukų. Puiku! Sviesto šaldytuve visada yra, vadinasi,  bus CAKE POPS'ai!

CAKE POPS'AI IŠ SAUSAINIŲ
Išeiga - apie 20 vnt

200-300 g trapių sausainių
100 g kambario temperatūros sviesto
100 g šokolado diskelių glazūrai (dar ir liks skaniam šokoladiniam gėrimui :)
įvairių pabarstukų

- Sausainius sutrupinti ir susmulkinti. Galima naudoti įvairias smulkinimo technikas, aš tiesiog giliame dubenyje nuoširdžiai pasidarbavau kočėlu.

- Labai minkštą sviestą sumaišyti su sausainių trupiniais, turi gautis vientisa masė.

- Masę padalinti į 20 dalių, suformuoti rutuliukus, sudėti ant padėklo ir įdėti  pusvalandžiui į šaldytuvą.

- Į gerai susitingusius rutuliukus įsmeigti medinius pagaliukus.

- Nedideliame inde ištirpdyti šokolado diskelius (aš naudojau šitą pienišką šokoladą). Tuomet virš indo su šokoladu šaukšteliu aplieti rutuliuką, atsargiai pastatyti į popierinę formelę ir papuošti pabarstukais. Papuoštus cake pops'us dar kartą palikti šaldytuve sustingti.

SKANAUS! IR ATMINKITE: NĖRA TOKIOS MOKYKLINĖS UŽDUOTIES, KURIOS NEGALĖTŲ ATLIKTI MAMA!

P.S. pasigirsiu: šitie gražuoliai mokyklos Kaziuko mugėje buvo išparduoti per nepilnas 10 minučių ir jaunoji pardavėja buvo labai laiminga :)


 

desertas, saldainiai, plepu-plepu, receptas

Previous post Next post
Up