Піар і ніщєта кандидатів в президенти. Ольга Богомолець.

May 23, 2014 15:05

Агітку Ольги Богомолець я отримала в її запорізькому штабі. Після попередніх оглядів в цьому блозі мені написав їхній представник і сказав, що газети Богомолець роздавали на вулицях, але тираж закінчився. Запронував зайти забрати з рештків в самому штабі. Коротше, самі напросились =)

Агітаційний матеріал Ольги складається з кольорової газети і глянцевої брошури. Все російською мовою. Перша сторінка газети виглядає так:


Тут же - улюблена забавка наших кандидатів: рейтинг. І хто ж у нас на першому місці? Барабанний дріб....Так, ви абсолютно праві - вже не Гриценко, не Юля, і навіть не Порошенко. А звісно ж, Ольга Богомолець!
Правда, це не виборчий рейтинг, а рейтинг довіри. Але хто там буде вчитуватись, що то за рейтинги. Ольга ж «народний президент», чо. «Вы просто поверьте, а поймете потом» (с).


На развороті - біографія, від якої можна просльозитись. «Поет песни на стихи украинских поэтов», «спасала жизни на майдане», «брала кредиты чтобы создать клинику», «борьба с онкологическими заболеваниями», «бесплатные осмотры детей из малообеспеченных семей», «выступала с концертами в тюрьмах», «создала коллекцию икон», «была врачем-волонтером на чернобльской АЭС», «мать четверых детей», «в ее семье создали культ образованности, трудолюбия, любви к родине»...

Читала я все це і думала: наче все ок, але що ж мене так насторожує? Напевно стиль написання цієї біографії. Знаєте, раніше в газетах були статті типу «Труженник поля». От там був точно такий же стиль. Починаючи з «неоднократно была отмечена государственными и церковными наградами». Пані Ольго, в наш час такі награди для репутації - скоріше мінус, ніж плюс. Це вам не Брєжнєвські часи. Отримати якийсь диплом від Януковича - скоріше соромно, ніж приємно. Чи ви так не думаєте?
Ну ладно, будемо вважати, автор тексту трохи перегнув, з ким не буває...

Що сподобалось: це єдина агітка з тих, що потрапили мені в руки, яка не просто надіслана з Києва, а надрукована локально, в Запоріжжі. Тут - стаття керівника запорізького штабу, відгуки запорізьких бізнесменів і прихильників... Так сказать, «ближче до тіла». Хороший хід, хвалю, інші кандидати обломались це робити і просто надрукували мільйонні тиражі однакових газет на всю країну.


Але цікаво, чи відомо шановній Ользі, що запорізький «Спас» і Притула зокрема в Запоріжжі наскрізь проПРські і чудово так співпрацювали з владою в домайданні часи? Зокрема з місцевим нашим діячем на прізвище Кальцев?


Лейтмотив всієї газети: Богомолець - нова людина в політиці, тільки вона може об’єднати країну (з чого б це такі висновки?), вона рятувала людей на майдані, а ще чесна (всі так кажуть) і цілеспрямована. А ще у неї є якась там команда (яка?) і якась міфічна програма реформ, яку можна здійснити за 5 років. Фраза про «програму реформ» повторюється в газеті декілька разів. Але що ж це за програма така і що саме пані Ольга збирається реформувати - лишається загадкою. В газеті ні слова конкретики, тільки хвалебні оди людським якостям Богомолець. Ну ок, може конкретна програма - в брошурі?


А ніфіга. Банальне «уничтожит коррупцию» та «построит эффективную экономику». Що пані Богомолець планує робити з російською агресією? Продовжувати бинтувати поранених? Як вона ставиться до ЄС і чи треба туди йти? Що робити з ментами і суддями, які так і сидять на своїх місцях? Яким чином будемо підтримувати економіку та скільки має бути податків: 7, 8 чи може 40? Ей, пані Ольго, де це все??? Ми маємо голосувати за нове обличчя тільки тому, що воно нове? Нєєє, так не піде, звиняйте.

P.S. Допускаю, що сама Ольга чудова і чесна (с), просто у неї не було грошей на нормальних політтехнологів. Але агітка - це все-таки обличчя кандидата. Передбачається, що саме за цими матеріалами виборець буде вирішувати, за кого віддати голос. Газети Богомолець до такого вибору не схиляють (

В попередніх частинах марлєзонського балета:
Анатолій Гриценко
Юлія Тимошенко
Петро Порошенко
Олег Тягнибок

вибори, політичне

Previous post Next post
Up