Піар і ніщєта кандидатів в президенти. Юлія Тимошенко.

May 22, 2014 21:03

Ну що ж, продовжимо вчитуватись, що ж наші дорогі опозиціонери нам обіцяють. Точніше, на чому вони піаряться.
Вчора, нагадаю, ми роздивлялись, що роздають в агітаційних наметах Олега Тягнибока та Петра Порошенка.

Юля, судячи з усього, найбільше переймається Євросоюзом та самолюбованням. Не знаю навіть, чого в її агітках більше - того чи іншого. Ах да, є ще антипіар Порошенка, про який далі.
Агітматеріали у Юлі недешеві, кольорові, окремо роздають глянцеві брошури з її програмою.


Так от, основна риторика Юлі - це Європа. Причому, вона планує не тільки підписати з нею асоціацію, а взагалі вступити в ЄС. Європою пронизана абсолютно вся програма.

Але коли гортаєш програму в цілому, складається враження, що основне, що в ній є - це фотки Юлі в усіх позах. Причому, більшість фоток в одному стилі: "Я і народ". Певно леді Ю намагається переконати всіх, що її чи не носять на руках, як тільки бачать на вулиці. Ну-ну...
Ось наприклад "Я і депутати"


"я і виборці"


"Я і селяни"


Вопщєм якось відразу видно, що у юліного президенства головна задача - почухати її самолюбство, ніж щось там зробити народу.
З іншого боку, як їй раптом реально вдалось би відчутно змінити країну на краще - це теж би додало бонусів до її ЧСВ... Ну не знаю.

ПРОГРАМА

Зачепило таке:
- Юля хоче гарантувати російській та іншим мовам в Україні офіційний статус в регіонах, де це підтримує більшість громадян (мовний закон кам бек? ясно, що леді Ю таким чином заграє зі сходом, але якого хрєна?)

- Юля обіцяє в програмі повернути Крим Україні, але шляхом переговорів (!), міжнародного суду над Росією (!) та (барабанний дріб) інформаційною кампанією в Україні про повернення Криму. (ахахаха! Більше сказати нічого. Путін прочитав і вже підготувався повертати нам Крим, ага, щас. Не знаю, як ви, але у мене алергія на утопічні популістські обіцянки)

- будувати європейські дороги, мости і шляхопроводи (бла-бла-бла, якщо при цьому Юля пропонує суттєво скоротити податки - за який фіг будувати дороги?)

- відділити бізнес від політики (бла-бла-бла в квадраті)

- примусити олігархів продавати свій бізнес та декларувати активи своїх сімей, перш ніж балотуватися і претендувати на відповідальні посади у державі (да?? а з себе почати не хочете, Юліє Володимирівно?)

- запровадити законодавчу норму про обов*язкове автоматичне звільнення осіб, які понад 12 місяців перебувають у СІЗО без судових вироків (спірно. з одного боку, невинні люди не будуть роками чекати судів. з іншого, суди будуть зумисно затягуватись, щоб потрібні люди могли вийти на свободу і втекти)

- скасувати медичну антиреформу Януковича (реформа вийшла ідіотська, але чи порахувала Юля, скільки треба бабла, щоб все повернути взад? Як б фігова ця реформа не була, але колесо вже запущене. Єдиний вихід - змінити принципи реформування і підійти до цього грамотніше, ніж це було при Янику)

- повернути заощадження (самий блін час витрачати бюджет на те, щоб повернути радянські вклади Ощадбанку, про які всі окрім купки пенсіонерів, давно забули. Знову чистий популізм. Ну заплатить ще по тисячі, і шо?)

- привести стандарти якості питної води і продуктів харчування у відповідність до вимог і стандартів ЄС (Для цього треба, в першу чергу, замінити весь трубопровід в усіх містах. Чи уявляє Юля, скільки це може коштувати і скільки десятиліть це займе? Ах, ну да, люди хочуть помріяти про чисту воду - нате вам обіцянку, важко шолі?)

Одним словом - популізм. І не більше.

Разом з брошурою (україномовною) роздають і газету (російськомовну), що замаскована під інформаційну. Тіпа ні разу не агітка, ага. І знову фото типу "Я і діти"


А всередині - антипіар Порошенка. Фу. Вам подобається, коли якийсь кандидат будує свою кампанію на приниженні конкурентів? У мене наприклад це викликає огиду.


І ще один антипіар Порошенка. Мовляв соціологи вруть, "одна я умная, в белом пальто стою красивая".
НЕ-ВІ-РЮ.
Ну тобто я теж не належу до фанатів рейтингів і опитувань, але в даному випадку всі ці "спростування" виглядають некрасиво і награно.


Ну і ще одне фото типу "Юлю любить народ". Ви досі не любите Юлю? Тоді Юля йде до вас!


От чесно, у мене немає якигось особливого зуба на Юлю (хоча я й не розглядала варіант віддати голос за неї). Але після цієї агітки моє ставлення до Тимошенко погіршало. Таке враження, що до свого виборця вона ставиться, як до тих, хто "схаває". Може просто я не її цільова аудиторія, може таки хавають, політтехнологам видніше...

Далі буде Гриценко. Не перемикайтесь =) 

вибори, політичне

Previous post Next post
Up