А зброя де? А зброя є! А ми - потенційні мішені?

Dec 22, 2014 22:04

Стара тема, до хрипоти обговорювана суспільством з протилежних позицій.

Зараз десь там у лабіринтах парламенту, як долинає інформація з деяких джерел, почав мандрувати, плутаючись у бюрократичних тенетах, закон про продаж (вогнепальної) зброї населенню. Мені якось уже на думку спадало висловитися на цю тему.

А ось знову про неї нагадав недавній пост одного з блогерів, який не тільки є прибічником позитивного вирішення питання, а й докладає певних реальних зусиль щодо цього.

А яка ситуація на сьогодні?
Реальної картини з наявністю не зареєстрованої вогнепальної зброї у людей, як слід гадати, не знає ніхто. Навіть ті, кому це потрібно знати. Що точно ясно - вона є, і її дуже багато! У кого?
- Точно, що у бандитів і взагалі кримінальних елементів різного рівня. Звісно не у всіх, але у дуже багатьох.
- Зважаючи на специфіку моменту, у сепаратистів (чого один Лугандон вартий), у диверсантів і інших найнятих (фінансованих) ворогів нашої держави серед цивільного населення.
- У тих, кого не можна назвати злочинцями та ворогами, але через самий факт незаконного володіння зброєю вони підпадають під категорію людей, що вчиняють протизаконні дії.

Навіть серед тих, хто має законне право на зареєстровану зброю, є багато таких, кого слід остерігатися не менше, ніж банальних бандитів. Досить згадати тільки тих «силовиків» різних відомств, які дружніми рядами переходили і зараз готові перейти на сторону ворога.
Про усілякі приватні охоронні структури навкруг «сильних цього світу» годі й казати.

Нормальна компанія виходить, так? І все це на тлі й на сьогодні дуже ймовірної можливості відкритого вторгнення окупантів на всю нашу країну, або на її окремі території.

Знову доходимо висновку, що є давно відомим фактом: У тих, кому давати зброю не можна ні в якому разі, зброя уже є!!!

І ще одне. Ніхто не навів жодного відомого випадку, коли б злочинність у будь-якій країні світу після дозволу на придбання зброї зросла. Тільки значно знижувалась!
Отже, яке б рішення не прийняла влада, воно буде не технічним, а політичним. Ким вона бачить законослухняну, патріотичну частину населення? Вільними людьми, на яких вона може опиратися і з якими на підставі взаємної довіри будувати нову країну, чи потенційними мішенями для тих, хто вже «вооружен и очень опасен»?

зброя, патріотизм, Україна, свобода, довіра, влада, Лугандон, вибір, довіра до влади, закон, ВР

Previous post Next post
Up