Ми не раби? Раби не ми?

Nov 18, 2014 22:11

Як відомо, «найкраща новина - це відсутність новин». На жаль, зараз не той час. Чого-чого, а їх більше, ніж хотілося б. Бойові повідомлення, політичні та дипломатичні ігрища, економічні та фінансові катаклізми, навіть приниження Пуйла - все це можна називати як завгодно, але не можна сказати, що ця інформація неочікувана.

На тлі всього цього чого не чекав, так це скромного повідомлення, яке пройшло по декільком каналам новин. Наприклад, тут: Росіянам дозволили носити зброю для самооборони.

Не знаю, як для кого, а для мене це інформаційна бомба. Це чи не єдине цивілізоване рішення кремлядів, яке стало відомо широкому загалу, за останні часи. Міг очікувати від будь-кого, але тільки не від Раші.

Пам’ятаю десь із місяць чи більше тому крик волаючого в пустелі у виконанні нашого відомого блогера та учасника АТО Д.Резніченка, який у зв’язку з пораненням повернувся додому на лікування і намагався добитися дозволу на зберігання у себе зброї для самозахисту. Його усі інстанції послали під три чорти.

А тут Раша з її усіма «якостями», про які і говорити годі, офіційно дозволяє.
На її території немає (поки що) війни. А вона дозволила.
У нас війна, розмови про всенародний опір. У нас не можна.
У них неосяжні простори, навіть при сучасній системі реєстрація проблема знайни по зброї злочинця від Калінінграда до Сахаліна.
У нас доволі компактна комп'ютеризована країна.
У них вата в головах - кремляді їм довіряють.
Ми свідома і патріотична нація - наші вожді нам не довіряють!
Як це розуміти?!

Я давно вже вийшов з того віку, коли хотілося погратися в піф-паф. Зрозуміла відповідальність, коли береш у руки зброю. Але ж ми далеко-далеко не перші у світі, у кого це питання давно вирішене!

Не хочу наводити уже банальні доводи, що набили оскомину, про Швейцарію. Візьмемо навіть Молдову. Там зброя для самооборони дозволена уже давненько. Як і повсюди, де це діє, злочинність зменшилась у рази. Та що там казати.
Досить тільки навести слова відомого військового аналітика та письменника-історика В.Суворова, сказані не так давно (до речі, у розмові відносно України): У США зброю не мали права носити тільки раби.
Що ще додати?

реформи, вата, дурь чиновников, зброя, кремляді, Україна, Раша, довіра, В.Суворов, відповідальність

Previous post Next post
Up