територія відчувань*

Oct 15, 2013 13:55

*Уявляю собі праведний гнів філологів від "відчувань" а не "відчуттів". Я обіцяла, що буду писати про деякі свої рефлексії, пов'язані уже тепер не просто з роздумами, а і з практикою застосування гештальт-терапевтичних сеансів. Більшою мірою, сеанс покликаний підштовхнути до власної роботи. І ця внутрішня робота займає весь проміжок від сеансу до ( Read more... )

гештальт, спогади, роздуми, тексти, сад людський, життя вічне

Leave a comment

Comments 3

lovkyj_man October 18 2013, 03:43:16 UTC
з цього боку згадується кінострічка "Fisher King" (Terry Guilliam). Ви дивились?

Reply

zzzulfiya October 18 2013, 12:51:37 UTC
ні, не дивилась

Reply

lovkyj_man October 19 2013, 00:16:09 UTC
Там такий сюжет: один успішний радіоведучий в Нью Йорку (типу "круче нас тільки яцйя") отримує нервовий зрив, коли під впливом його розмовної програми слухач розстрілює десятки людей. Через депресію ведучий вилітає з роботи і починає спиватись. Врешті вирішує покінчити життя самогубством і йде топитись.

Але на березі Гудзону виявляється, що картинного самогубства не вийде -- а буде ще страшніше. Місцеві гопники, що тут "тримають територію" хочуть спалити його живцем. Несподівано ведучого рятують бомжі під проводом явно божевільного дяді-з-сміттярки зі слідами булої інтелігентності.

Ведучий хоче віддячити бомжу і тут все якраз починається: жоден з них не може вийте з своєї ситуації сам і не може допомогти іншому доки ця допомога є формальним відтворенням традиційних в таких випадках вчинків. Їх єдиний шанс полягає в тому, щоби побачити в собі людей створених для того, щоби поступати по-людьски.

"Король рибалок" -- персонаж легенди про Святий Грааль. Кіно можна дивитись незалежно від інформації про сюжет яку я написав.

Reply


Leave a comment

Up