дещо про соціальне облаштування

Mar 25, 2013 20:21

Underlying our charity system-and our tax code-is the premise that individuals will make better decisions regarding social investments than will our representative government.

В статті йдеться про те, що багаті, які живуть в середовищі багатих, менше жертвують, ніж середньостатистичні і незаможні члени суспільства, а якщо й дають, то на якісь ( Read more... )

корисні лінки, компанія по улучшенію міра, роздуми, кому наґраду а кому забвєніє

Leave a comment

Comments 2

r0mn March 25 2013, 18:54:30 UTC
Лище щоб бути коректним потрібно вказати, що у статті йдеться про _відносну_ до прибутку пожертву.
Тобто, багаті жертвують менше як частину своїх грошей (1.3% свого прибутку), але аболютна сума може бути значно більша ніж більша частина пожертв менш багатих (3.2%). Тому, це в захист багатих ;)

Там є також важливий момент про те, що податкова система Америки налаштована на те, що вибір куди пожертвувати гроші має робити окрема людина, а не уряд. І це дуже і дуже правильно, тому що ніякий уряд не розпорядиться грішми краще ніж окрема особа.
Тобто, не варта делегувати "розподілення" грошей, які заробила людина, комусь іншому, який ці гроші не заробив (уряд).
Хоча, на жаль, зараз і в Америці це починає нівелюватись діями їхнього уряду.

Reply

zzzulfiya March 25 2013, 19:51:25 UTC
саме так, я не вважаю за потрібне переказувати зміст статті, а використовую певний контекст, який я згадувала щодо наших реалій - багатії підкріплюють свої інституції - престижні коледжі і програми, не жертвуючи на те, що би реально допомагало людству подолати відстань між наявністю можливості і відсутністю її.

Reply


Leave a comment

Up