дещо про соціальне облаштування

Mar 25, 2013 20:21

Underlying our charity system-and our tax code-is the premise that individuals will make better decisions regarding social investments than will our representative government.

В статті йдеться про те, що багаті, які живуть в середовищі багатих, менше жертвують, ніж середньостатистичні і незаможні члени суспільства, а якщо й дають, то на якісь престижні інституції "для своїх", а не на соціальні проекти з подолання бідності чи хвороб. Багатії, які живуть не в престижних районах і мають "доступ до дійсності" жертвують дещо більше.

Цієї теми я нещодавно торкалась: На просте питання, чим радість за отриманий від олігарха передвиборчий пайок відрізняється від радості за одержаний "відомчим" закладом освіти (УКУ*) мільйон від Фірташа. Ов-ва! Звісно є різниця: жлобовитий виборець відкриває масну консерву, радіючи, а тут бал - квітне і розважається еліта, що збирає на благодійництво, більшою частиною своїй молодшій "еліті". Для чого пускати в нове покоління нерадянських людей міазми минувщини, коли награбоване ділилось - частину собі, частину церкві, аби відмолила і "відбілила", узаконила і благословила прибуток од пограбованого? Зараз я знову про прийняття благочинної пожертви від Фірташа УКУ.

корисні лінки, компанія по улучшенію міра, роздуми, кому наґраду а кому забвєніє

Previous post Next post
Up