польськи Буковськи

Jul 21, 2012 12:48

Майже прочитала перекладену Ірванцем книжку Януша Ґловацького "З голови". Це автобіографічні нотатки. Читати більш-менш цікаво, але відчувається, що автор - мудак і егоїст, що гордиться не тим, що написав кілька чорнушних п'єс, а тим, що їх колись поставили в самому НюЙорку, і з того живе й досі ( Read more... )

література, што ви бляді пріунилі, рецензія

Leave a comment

Comments 10

div4ysko July 21 2012, 10:39:40 UTC
Народ хаває, от пишуть і видають всяку лабуду. І чим більше ницого і тваринного - тим більше хавають. Книжкові "Окна" з Дмітрієм Нагієвим.

Ще інше порівняння напрошується: книжки фентезі в таких "хавал" переважно не користуються популярністю, бо "що там від життя?". А мене мучить питання: яке ЖИТТЯ в чорнусі? І навіщо себе оточувати таким життям? Історії мало?

Reply

zzzulfiya July 21 2012, 11:16:36 UTC
не хавав би, якби давали інше прохавать.
все збочено із-за того, що попит формує продавець, а не потреба.
з іншого боку, людям приємно переконатись, що є гірші, і що вони іще нічо так живуть.
звісно, люмпен такі книжки не читають. жиди по Марксу підсовують їх родовій аристократії, щоб викликати у них комплекс провини за інакше життя завдяки історично накопиченому капіталу і експлуатації люмпена. не думали змінить порядок, - "інакше все це бидло хлине у ваші домівки". так що краще відкупитись - фінансувати фонди, кампанії, доброчинність. тобто тупо відстібать на общак.

Reply


div4ysko July 21 2012, 11:28:32 UTC
так іншого ж безліч.
хоча, я згідна з Вами щодо того, що т.зв. аристократія (а у випадку України я б гроворила про людей з грішми. аристократії в нас майже не залишилось, але друге покоління забезпечених людей вже починає отримувати внуків) дуже охоче ведеться на бестселери і т.п.

Reply

zzzulfiya July 21 2012, 11:33:13 UTC
історично так склалось, що аристократія, яка володіла землею тут, українською не була. далі аристократія сформувалась у вигляді військової аристократії. в силу роду професійних занять вони здебільшого гинули до того, як обзаводились сім'ями. потім три століття планомірного знищення усіх, хто бодай найменшу загрозу становив - вмів читати, писати, вправлятись із зброєю, або навіть із господарством. що тут хотіти, що наші скоробагатьки - це просто позолочені кріпаки, з відповідними поглядами на життя і мистецтво.

Reply

div4ysko July 21 2012, 12:14:40 UTC
була чи не була - це до обговорення. я не говоритиму за цілу Україну, бо цікавилась детальніше лиш теренами сучасної західної України: ненайкраща есенція швидкої на руку шляхти з цілої Речі Посполитої, сполонізовані русини, які часом поводились ще гірше ніж представники тої есенції...завжди ця територія була якась...гм. хоча не все було так зле, відомо, що історичні хроніки найкраще зберігають чорні плями.
в решті - згідна з Вами.

Reply


forko July 21 2012, 13:14:06 UTC
соковита рецензія)

Reply


опа galari July 21 2012, 14:33:48 UTC
натомість О.Бойченко в есеїстичному збірнику "Свої серед чужих" з позитивом відгукнувся на дану книгу Януша Ґловацького "З голови". Пише, що успіх дозволив йому поблажливо поглянути на своє і чуже минуле...в ній є багато пригод, дотепних портретів відомих митців...але зовсім немає задавненої злості і бажання помсти....

найліпше то мабуть самій читати.

Reply

zzzulfiya July 22 2012, 08:47:30 UTC
Так, звісно. Але задавненоі злості дійсно, немає. Саме завдяки Бойченку я ту книжку купила, якщо ви в Києві, я вам подарую, не витрачайте грошей.

Reply

о, дякую, буде привіт/д :) познайомитись galari July 22 2012, 08:57:53 UTC
угу, мі мєстніє)))

ЗІ. Слухайте, це ж здається про книгу О.Бойченка я від Вашого допису і дізналась, та придбала і читаю зараз з насолодою :))))

Reply

Re: о, дякую, буде привіт/д :) познайомитись zzzulfiya July 22 2012, 11:16:52 UTC
сподіваюсь, що саме так і є.

Reply


Leave a comment

Up