Заготівля продуктів

Aug 01, 2012 16:58

Вже давно дійшов висновку, що найкраще в будь-яку поїздку брати сушені продукти - овочі, фрукти, м'ясо, сир та інші. Переваг перед іншими продуктами десятки, навіть не бачу сенсу описувати ( Read more... )

рецепти, продукти

Leave a comment

Comments 17

friday_ptaha August 1 2012, 14:35:20 UTC
Прикольно.. Якось до цього не додумалась. А кабачки смачні, коли сушені? Ти це потім отак сушеним і їси чи ще щось з цього готуєш?

Reply

mandrivnic August 1 2012, 14:40:57 UTC
Кабачки й сині баклажани добрі,коли їх серед зими розмочити і приготувати звичайним способом.

Reply

friday_ptaha August 1 2012, 15:01:09 UTC
Я щось до такого не додумалась.. І це ж корисно

Reply

mandrivnic August 1 2012, 15:02:59 UTC
Сушка і заморозка-самі корисні заготівлі.Але заморозка геть не зручна для мандрівників)

Reply


mandrivnic August 1 2012, 14:38:38 UTC
А ще є електросушарки,які прискорюють висушування і дають можливість висушити те,що на сонці не висушиш,як от сливи чи вишні.Хоча,думаю,висушене на сонці все ж корисніше)

Reply

zelena_zaraza August 1 2012, 14:57:51 UTC
в мене є електросушарка, але сушу на сонці - так значно зручніше. Сушарку можна використовувати вже восени

Reply

mandrivnic August 1 2012, 15:01:27 UTC
Саме заради осені(сушка грибів) я її й придбав)

Reply


romchykd August 1 2012, 16:09:47 UTC
Думаю є сенс брати з собою лиш висококалорійні сушені продукти, тим більше якщо їздиш не потягами-автобусами... Тим більше у теплі краї.
Ізюм, чорнослив, курага...ТАК, а яблука й сливи...НІ.
Все малокалорійне, варто засушувати на зиму, для вітамінів.
ІМХО

Reply

zelena_zaraza August 1 2012, 16:27:58 UTC
Сливи і чорнослив - це ж практично одне й те саме

Практично всі висушені продукти будуть висококалорійні, краще брати їх різні, щоб не набридали

Reply

romchykd August 1 2012, 16:42:22 UTC
Мав на увазі вишні.
Ну й яку вагу ти будеш тягнути тих сухофруктів?
Я теж планую запастись горіхами й ізюмом...Хоча, в Туреччині, можливо все дешевше.
Якшо купувати в супермаркетах вівсяні пластівці й до них самаому додавати горіхи й сухофрукти, то виходить смачна, поживна й дешева їжа.

Reply

zelena_zaraza August 1 2012, 17:42:19 UTC
Я думаю взяти сумарну масу їжі не більше 2кг, серед них сухо-продуктів десь 1кг, 200гр пилок з медом, ще 300гр мед, ну і там всякого дрібного ще

Reply


dniprovych August 2 2012, 05:48:00 UTC
а марлею не накриваєш?
бо коди сушити надворі то мухи їх засирають

Reply

zelena_zaraza August 2 2012, 05:59:04 UTC
мухи сідають лише на деякі продукти, як то яблука, їх попередньо бризгаю розчином лимонної кислоти. Наявність поруч помідорів також відлякує мух

Reply

dniprovych August 2 2012, 06:02:09 UTC
про лимонну кислоту незнав
візьму на замітку
тре якось перед твоєю поїздкою зустрітись попити пива
вообщєм дзвони

Reply


van_x August 2 2012, 06:02:36 UTC
А как ты сушишь мясо? Весьма хлопотное и непростое занятие, на сколько я с ним сталкивался.
Пробовал ли? Есть ли в том экономический толк? (мы сушили в горний поход там вариантов не особо, но выходило весьма ощутимо в части денег)

Reply

zelena_zaraza August 2 2012, 06:37:55 UTC
я м'ясо не сушив ще, знаю рецепт заміщення води в м'ясі жиром - по суті навіть краще, вся волога випаровується

Reply


Leave a comment

Up