Украина. Корсунь-Шевченковский.

Jul 12, 2009 23:33

Дворец Лопухиных-Демидовых

Приехали
Одурели о запаха сирени, которая росла везде!!! Таких зарослей я еще никогда не видела!






О дворце вот чуть-чуть:
Започаткований кн. С. Понятовським (архітектори Ж.А. Мюнц, Я.Д. Ліндсей) як літня позаміська резиденція. Збудований у 1789 р. кам'яний палац з двосвітньою залою був одним з перших палаців на території Польщі, зведених у стилі неоготики. Розташований ансамбль на кількох островах р. Росі і "материку".
У 1830 - 40-х рр. палацовий ансамбль зазнав кардинальних змін (архітектори невідомі). По закінченні перебудови він набув рис російського романтизму з елементами неоготики й класицизму. У 50-х рр. ХІХ ст. палацовий ансамбль був одним із найбагатших в Європі.
На сьогодні палацовий ансамбль складається з палацу, триповерхового флігеля, в'їзної брами, швейцарського будиночку, колишніх приміщень стайні й каретної, манежу, господарської добудови до в'їзної брами, лазні, будинку головної контори та двох православних капличок.
Не збереглися будівлі перехідної ордерної галереї, що з'єднувала палац з флігелем (зруйнована у 30 - 40 рр. ХІХ ст.), лютеранської каплички (зруйнована 1942 р.), оранжереї (зруйнована 1947 р.)

Ну вот - а дальше мы просто гуляли и наслаждались природой и дворцом, рекой и свежим воздухом!






















Украина

Previous post Next post
Up