Анонс і "поспішаю поділитися"

Jan 31, 2012 13:29

Пишу матеріал про підсилювачі смаку та аромату (група харчових добавок Е600-699). Так от, буква Е - від англ./нім. edible/essbar - їстивний, хто не знає.
А от біленькі кристалики глутамату натрію високопарні японці обізвали "душею смаку".
А ще існує болячка така "синдром китайського ресторану", коли після їдзення підвищується тиск і температура, з. ( Read more... )

побутова хімія, лікбез, хімія

Leave a comment

Comments 3

larry_bc January 31 2012, 12:21:36 UTC
О как!
Жидьом.

Reply


eustafius January 31 2012, 12:46:14 UTC
так я не зрозуміла, виходить, глютамат натрію не шкідливий? а чому всі лякають, що він накопичується в організмі і поступово отруюює всю систему?... і вопщє, як розібратися у всіх тих "є" і не "є" в списку інгрідієнтів продукту, бо таке враження, що нічого ніззя їсти, усе шкідливе..... і в неті цілком протилежні т.з. на один і той же продукт можуть бути

Reply


krechet77 February 1 2012, 11:05:45 UTC
Чекаю на статтю про глютамінат. В мене його індивідуальне несприйняття. Виключає мізки - про творчу роботу можна не думати, порушується травлення. Годин на шість після прийому їжі з глутамінатом.

Reply


Leave a comment

Up