А поговорімо про щось цікаве, га?
Наприклад про напої, які гербата, але не чай.
Хто що знає і любить?
А хто що мріє покуштувати?
А де ви купуєте рідкісні чаї?
Ось чай - це ферменовані листки чи бруньки камелії китайської (родом напій з Китаю).
Ось, що каже вікі:
Китайський - (лат. Camellia sinensis var. sinensis): китайський, дарджилінг, тайванський, в'
(
Read more... )
Comments 20
Reply
отже, знайшла таке:
гуральський чай - це чай з лимоном і спиртом (чи правда чи нє - нєвем), а ще є такий гуральський напій гжанєц - гаряе пиво, приправлене медом і/або малиновим (чи вишневим) сиропом і прянощами. Набір прянощів - десь як до глінтвейну. Яке саме пиво - темне чи світле - не знайшла точного рецепту.
Reply
Reply
з хвої - специфічний (натяк зрозумілий:) для мене він хоч-не-хоч асоціюється з ліками від застуди,хоча певна, що можна пити і для душі:)
Reply
пробачте мою темноту...
мате - мій улюблений, привезла собі з україни, бо в канаді чомусь не зуміла знайти. видно, називається він тут якось по-іншому.
Reply
якщо коротко - листя мнеться до утворення соку, потім маринується у власному соку (як силос), але не скисає, а далі висушується. (а далі ще може коптитися чи підсмажуватися, але це вже вибрики).
Reply
Reply
Reply
Люблю чаї з імбиром, а ще - такі квіточки, які у воді розпускаються.
Люблю робити композиції з сушених малин, суниць, і трав різних.Дуже смачний чай для мене з малинового листя і малинових гілок.:)
Reply
імбирний чай - тактактак, взимку це мій улюблений напій.
і я теж люблю трав’яні композиції (про них окремим постом) і узвар із сушених ягід. А ось напій із гілок малини (смородини, вишні та груші) - судячи з усього це наша українська відповідь "чаю":) не люблю.
Reply
(The comment has been removed)
я його почала пити завдяки подрузі (яка колись подарувала першу пачку - Оленко, ще раз дякую), і анемії - ройбуш багатий залізом, що добре засвоюється.
крім того, я вже роки два не п’ю чаю - шлунок болить, тому чашечкою чаю я балую себе на великі свята :) і під час гострої мігрені.
ройбуш часто ароматизують - фруктами, карамеллю, шоколадом, цедрою. я не люблю ароматизований ройбуш (особливо оранж, маракую та папаю - фє), мені смакує власне просто сам напій.
а ще ройбуш дуже економний - одну й ту ж заварку можна використовувати до 5 разів. особливо цінною є 2га.
про "український чай" буде окремий пост:)
Reply
Це трохи полегшило мою роботу і спонукало зареєструватися щоб відписатися.
А то мої перші трав'яні чаї нагадували, як то не банально звучить, саму ж траву.
Виявляється, що чаї і чаювання - це ціла філософія.
Намагаюсь зараз її опанувати.
Якщо з цього вийде щось приємне і смачне - залюбки поділюся.
Reply
як то каажуть, приходьте ще і далі буде:)
якщо ви ще й самі вирощуєте трави на чай - я охоче міняюся "посадковим матеріалом".
Reply
Reply
правда,я вже другий рік не встигаю спіймати правильні гілки, але то таке.
Reply
Leave a comment