Leave a comment

Comments 32

tinawine December 27 2012, 23:19:03 UTC
про психічні хвороби і відхилення. не люблю коли таке культивують

Reply

volly_billy December 28 2012, 15:51:07 UTC
А "Пролітаючи на гніздом зозулі" не сподобався?

Reply

tinawine December 28 2012, 16:09:15 UTC
не дивилась. але то дещо інше. треба розрізняти, коли психічну хворобу виправдовують, роблять з неї дар, і коли її просто показують, як є, що є, чого є ітп

Reply

volly_billy December 28 2012, 18:01:33 UTC
Це так, це, звісно, неприємно.

Reply


demarcos December 28 2012, 06:22:52 UTC
Не люблю екшини!Даремна витрата часу, бо знімають їх без сюжету.

Reply

volly_billy December 28 2012, 15:54:14 UTC
Це в принципі досить широке поняття, скоріше навіть не жанр, а складова фільму. Бувають же й круті бойовики, масштабні, зі спецефектами, але й глибокі за змістом. Хоча якшо мова йде про сучасний шлак типу 2012, Трансформерів... Тут погоджусь про даремну витрату.

Reply


movie_ton December 28 2012, 07:38:19 UTC
Не дивлюся фільми про екзорцим. Таке маю відчуття, що не треба цієї теми взагалі торкатися.
Також не можу дивитися радикально жорстокі фільми, де акцент зроблено на фізичних стражданнях, типу "Мучениці".

Reply

volly_billy December 28 2012, 16:13:42 UTC
А мене колись дійсно лякала тематика екзорцизму, всякого сатанизму, потойбіччя. Зараз майже ні (мабуть через те, що не особливо стикаюся),але раніше виникали навіть деякі нав'язливі страхи підігріті прослуховуванням блек-металу (під час навчання в інтитуті траплялись дурні звички).

А щодо жорстокості в кіно, то якось навіть важко згадати якісь дійсно шокуючі серед переглянутих. Хіба шо популярний в деяких колах "Traces of Death" - але то взагалі гидота. Один з небагатьох фільмів, які жалкую, що переглянув.

Reply


dreamy_den December 28 2012, 09:16:43 UTC
Терпіти не можу сцени, які наче мають на меті викликати якомога більшу відразу у глядача (типу "Зеленого слоніка"). Хоча підсвідомість якось тягне все одно на таке іноді... Шокова терапія мозку потрібна чи що)
Ну і звісно відверта педерастія.

Reply

volly_billy December 28 2012, 16:02:25 UTC
Ну якшо цього вимагає задум і виконано це високохудожньо, а не просто заради відрази, тоді можна поспорити.

Чел, я через педерастію переривав перегляд пари фільмів, які наче й класикою вважаються (наприклад "Опівнічний ковбой", де наче й нема таких сцен, але є сцени постфактум і деталізоване обговорення процесу). А ше я заносю в чорний список фільми, про які дізнаюсь, шо вони такої тематики (тим більше, якшо знімав їх гоморежисер), навіть якшо вони є визнаними шедеврами чи проссто високо оцінені.

Reply


(The comment has been removed)

sorry_gregory December 28 2012, 17:20:39 UTC
Я Вам допоможу.
Назагал, якось полічив переглянуті протягом життя кінострічки, і їх набралось аж 18 тис. Помимо того, що у мене вкрай погана так би мовити фізіоґномічна пам'ять - познайомившись з людиною, назавтра можу й не впізнати її, одразу ж розпізнаю вже переглянуте. Тож кінофонд для перегляду не теж щоб зовсім вичерпано, але принаймі у стосунку до гучних фільмів.

Так що, майже повна Вам протилежність :)

Ну, але живлю непереборну пересторогу що вітчизняних кінострічок, російських та радянської продукції. Бо якими б витворами мистецтва ті не були, крізь них прозирає неврастенічність, подекуди вульгарна стилістика, акцентується на сумнівних естетичних цінностях тощо. Мистецтво все ж покликане спонукати до світлого та непроминального, а подібна достоєвщина зазвичай знаходить відгук лиш у відповідно налаштованих глядачів.

Reply

volly_billy December 28 2012, 20:21:39 UTC
Якось мені не віриться про 18 000. Якщо припустити, що дивитися в середньому по 1 фільму в день, то треба витратити понад 39 років на перегляд такої кількості. Перших 10-13 років життя не враховуються, так як то недостатньо усвідомлений перегляд. Тому Вам має бути мінімум за 50 + ви маєте бути неабияким кіноманом.
Для прикладу, відомий кінокритик Сергій Кудрявцев (kinanet) оцінив 15 000 фільмів (переглянув на пару тисяч більше), включаючи короткий метр і кількасот відеокліпів.

А щодо радянського кіно (воно для мене №2 серед інших кінематографів за всі часи) хочеться подискутувати. Я його люблю попри частий ідеологізм, інколи похмурість, згадану Вами. Але світла в ньому аж ніяк не менше ніж в інших кінематографах. Якщо можна, то з конкретними прикладами, коли у витворах мистецтва в радянському кіно зустрічалась вульгарна стилістика чи сумнівні цінності. Нічого не маю проти Вашої позиції, але цікаво.

Reply

sorry_gregory December 28 2012, 20:38:28 UTC
От і я б не повірив подібній кількості. Як це витлумачити?..
От, скажімо, щойно минуло католицьке Різдво. У святкові дні програма польського телебачення складалась з цілоденного так званого фільмового блоку. Протягом них вдавалось переглянути 15-18 кінострічок, від чого чманієш, звісно, тим не менш. Аби ж то по одній стрічці щодня... Те саме і з німецьким ТБ, яке пропонує гідні уваги стрічки уночі. У десятилітньому віці вестерни в сам раз. :)

Якщо відсторонитись від згаданих мною ґанджів вітчизняного кінематоґрафу, то ті назагал не злі. Але ностальгія за ними є радше звичайною ностальгією за давнішніми часами чи дитинством.

Reply


Leave a comment

Up