10.06.2014

Jun 10, 2014 09:21

    Написав маленький віршик. Війна - війною, але мозку інколи вдається абстрагуватися і увімкнути захисну функцію, налаштувавшись на творчу хвилю ( Read more... )

Україна, будні, АТО, абсурд, війна, окупація, сепаратизм, Донбас

Leave a comment

Comments 10

baxbanny June 10 2014, 06:52:58 UTC
Почекаємо, АТО ще ніхто не припиняв

Reply

vivagor June 10 2014, 06:56:56 UTC
Звісно, нам залишається тільки спостерігати...

Reply


nik_adams June 10 2014, 07:06:28 UTC
Справді, не найкращий час для перемовин. Нам мир більше потрібен, ніж Росії, а чимось поступатися нам вже нікуди. Можливо, Порошенко просто хоче окреслити свою позицію готового до переговорів політика для Заходу, але в результаті домовитися ні до чого не вдастся, зрозуміло не з нашої вини, бо і справді говорити поки що нема про що. Мене більше інше питання турбує. На Донбасі крім вигаданих і надуманих проблем, таких як мова та бандерівці- фашисти, існує купа реальних і мені якось дивно, що про них ніхто не говорить, в тому числі і зацікавлені в цьому сепаратисти. Зараз Україна грає на тому, що вугледобувна галузь існує за рахунок державних дотацій, а отже і робочі місця зберігаються завдяки цьому, в той час як в російській частині Донбасу такі шахти вже давно закрили. Це позбавляє сепаратистів підтримки значної частини населення. В разі, якщо Порох підпише угоду про асоціацію дотування шахт доведеться припинити, адже угода передбачає те, що держава не буде підтримувати виробника, що він буде виживати за ринковими законами. Що буде, ( ... )

Reply

vivagor June 10 2014, 07:13:48 UTC
Саме тому і потрібно продовжувати АТО - взяти під контроль регіон. Інакше матимем "нескінченну історію" на кшталт Нагорного Карабаху, Придністров'я, Осетії з Абхазією...

Reply


gdesignal June 10 2014, 08:26:41 UTC
особисто в мене чим далі - тим песимістичніші погляди на ситуацію. В нас іде громадянська війна, але не за етнічною чи регіональною ознакою, як це намагається показати російська пропаганда, а за класовою ознакою: "трудящий клас" проти "феодально-бюрократичного" класу; донбаські заколотники є інструментом цього бюрократичного класу. Більшість населення сподівається, що Порошенко симпатизує трудящому класу, бо нібито і сам займається виробництвом. Але належить він все ж таки до феодально-бюрократичного. А ворон ворону око не видзьобає. Він зацікавлений в перманентній млявій війні.

Reply

vivagor June 10 2014, 08:31:22 UTC
Не думаю, що у війні хтось зацікавлений, крім РФ. Для економіки України війна це - смерть. Тому я й виступаю за якомога скоріше проведення АТО до повного логічного заквершення. Інакше - втратимо Донбас.

Reply

gdesignal June 10 2014, 08:53:57 UTC
дай Бог, щоби Ви були праві. Але я сумніваюся. Так, путінська РФ зацікавлена у війні; але наша Верховна Рада путінській РФ не ворог, а союзник: обидві сторони реалізують інтереси феодально-бюрократичного класу, і обидві сторони ненавидять демократичний рух трудящого середнього класу. Війна - гарний інструмент придушення будь-яких демократичних порухів і гарний канал нелегальної торгівлі будь-чим. В цьому і російська, і українська бюрократія зацікавлені однаково.
Для економіки України в далекій перспективі - так, війна це смерть. Але в ближчій перспективі це не так небезпечно, можна (недовго) протриматися на кредитах і на переприватизації майна "непатріотичних" олігархів. Тому є чимала ймовірність того, що Порошенко піде на затягування війни, щоби з її допомогою закріпити свою особисту владу над суспільством.

Reply

vivagor June 10 2014, 08:56:16 UTC
Довше ніж до кінця року ми не витримаємо. Та й абсурдність ситуації стане надто очевидною - взимку АТО легше проводити, ніж сепаратистам захищатися.

Reply


lorer_denis June 10 2014, 08:36:00 UTC
Я думаю, что обещания Порошенко скорее отражают намерение быстро уничтожить террористов, чем что-либо другое. Вряд ли он собирается консервировать эту проблему на десятилетия, примирившись сейчас на условиях террористов. Мне кажется, что он просто не хотел делать заявлений типа "Ща всех замочим!" Он же президент всей Украины, а не той ее части, что без Крыма и Донбасса.

Другое дело, что мне непонятно, почему до сих пор не применяются военные хитрости.
К примеру, боевики пытаются прорваться из Славянска. Можно ведь сделать вид, что они прорвались, отступить, подождать, когда боевики выйдут за пределы города(предварительно полностью удалив гражданских из района "прорыва") и уничтожить с воздуха?

Reply

vivagor June 10 2014, 08:42:06 UTC
Дай Бог, щоб Порошенко просто робив міну для гри на міжнародній арені, а насправді готував повний абзац. Але поки що ми бачимо малоефективні спорадичні дії з нашого боку і поступове якісне матеріально-технічне укріплення позицій сепаратистів, яких все більше чисельно у т.ч. за рахунок росіян.

Reply


Leave a comment

Up