Цікавить робота над новою НАТО-концепцією

Sep 18, 2009 11:55

Колеги, мене цікавить перебіг розробки нової стратегічної концепції НАТО групою мудреців. Поки бачила лише виважений коментар Ротфельда і таке сухе ( Read more... )

Україна, моє, США, питання, Європа, дискусія, журналістика, експерти, НАТО

Leave a comment

Comments 8

Ось вона: НАТО – ТАК! w_i_s_e September 18 2009, 12:53:22 UTC
Без України ЕС та НАТО не буде повністю европейською! Ми, українці, ніяк не пов'язані генетично з азіятами і угро-фінами! Ми - провідна европейська нація! Ми захистили Европу від Мамая і пошесті кацапів! Гетьман Сагайдачний - герой Франції, в жилах всіх европейських монархів тече українська кров!

Reply

Re: Ось вона: НАТО – ТАК! vesna_liberty September 18 2009, 13:04:33 UTC
знайомий дискурс так ск-ть-))

Reply


corneliu September 18 2009, 22:25:47 UTC
ОФ: бля, тока когда уже разошлись, сообразил, что надо было тебя задержать еще на две миниуты, или во время предыдущей беседы проти десять метров до офиса КНГУ - я бы подарил тебе наконец брошюрку "Ксенофобия в Украине - 2008: Доклад по результатам мониторинга". Ну, в другой раз.

Reply

vesna_liberty September 19 2009, 12:04:37 UTC
ну вот...да давай! все-тки хочу на Рубла пойти. Еще напишу.

Reply


podzvin_14 September 19 2009, 16:48:59 UTC
нова Стратегічна концепція НАТО -

це такі супер-важливі питання як розміщення ПРО в Європі, напряму повязані з безпекою континенту, повинні обговорюватись, узгоджуватись, затверджуватись саме НАТО. Тобто через міжнародні колективні структури безпеки.

Адміністрація Буша вирішувала такі важливі питання як розміщення ПРО в Польщі і Чехії, Ірак тощо ПОВЗ натівські структури. Хоч і США, і Польща-Чехія - члени Альянсу.

Яскравий приклад "нового курсу" - це військова операція в Афганістані. Саме НАТО там взяло відповідальність. Починалось все з американо-британської коаліції та її союзників.

Тепер всі важливі питання повязані з євробезпекою (і не тільки) вирішуватимуться (або хоча б узгоджуватимуться) через організацію під назвою НАТО. Тобто серез УСІХ учасників Договору...

Reply

vesna_liberty September 19 2009, 17:31:34 UTC
Спершу - все ж США і НАТО - різне.
Щодо останнього абзацу - що Вам дає підстави робити такі висновки чи це просто надії?

Reply

podzvin_14 September 19 2009, 17:45:05 UTC
роблю такі висновки, аналізуючи події, заяви, тенденції останнього часу.

НАТО - це колектив держав. США - член (найвагоміший) Альянсу.
Може ПРО в іншій частині світу можна вирішувати повз структури НАТО, але не в Європі.
Афганістан, кроки нової адміністрації Обами тощо свідчать про зближення всередині Організації, та спроби вирішувати найбільш важливі питання РАЗОМ, щоб було якомога ефективніше. Бо самостійно (хоч і разом з союзниками) у США не дуже виходить. Та й відповідальність брати самостійно - не дуже...

Reply


podzvin_14 September 19 2009, 16:50:52 UTC
Ще простіше

Нова Стратегічна концепція НАТО - НЕ ІГНОРУВАННЯ НАТО, КОЛИ ЙДЕ МОВА ПРО СУПЕР ВАЖЛИВІ ПИТАННЯ, ПОВЯЗАНІ З ЄВРО-БЕЗПЕКОЮ.

Reply


Leave a comment

Up