Цікавить робота над новою НАТО-концепцією

Sep 18, 2009 11:55

Колеги, мене цікавить перебіг розробки нової стратегічної концепції НАТО групою мудреців. Поки бачила лише виважений коментар Ротфельда і таке сухе:

Розпочато роботи з підготовки нової Стратегічної концепції НАТО

4 вересня п.р. в штаб-квартирі НАТО в м. Брюссель відбулася перша зустріч групи експертів Альянсу з підготовки такого документу, а також зустріч голови цієї групи Мадлен Олбрайт та віце-голови Йорена Ван дер Веера з Генеральним секретарем НАТО Андерсом Фогом Расмуссеном. За їх підсумками було проведено прес-конференцію, під час якої головний посадовець Альянсу наголосив на необхідності розробки нової Стратегічної концепції Альянсу. На переконання Мадлен Олбрайт, в ній мають бути враховані нові безпекові виклики ХХІ століття. За її словами, цей процес буде транспарентним, відкритим і спрямованим на здобуття якомога ширшої суспільної підтримки. Того ж дня відбулася зустріч групи експертів з Північноатлантичною радою для початкового обміну думками щодо Стратегічної концепції НАТО.

Не завжди все помічаю за потрібною темою, тож буду вдячна, якщо кинете мені інфо актуальне щодо цього процесу, якщо побачите.

Україна, моє, США, питання, Європа, дискусія, журналістика, експерти, НАТО

Previous post Next post
Up