Свята в імлі

Feb 18, 2021 19:43

Щоб закрити тему осінньо-зимового сезону хоча би в масштабах Вінниці (із решти місць то в мене досі повно матеріалу, так що «ялинку винесу» десь навесні), пробіжусь швиденько по тому, що наклацав за ці місяці. Вийшло багато, тому поділю на дві частини, перша з яких присвячена кінцю 2020. Це буде уже звичний для мене литдибр без прив’язок до конкретних місць чи районів.

1. Почну здалеку, із пізньої осені, яка порадувала чималою кількістю благодатних днів, що дозволили зайвий раз погуляти у лісі чи парку.



2.


3. Все ще було багато грибів, але їх уже показував, повторюватись не буду. Мурашки-трудяжки збудували портал у пекло, і там чимало таких.


4. На цьому з осінню все, пора рухатись в зиму. Суто символічно снігом притрусило рівно першого грудня, і здавалось, що зима прийде за розкладом, але протримався він менше, ніж півдня, і більше його у грудні не було.


5.


6. Не сказати, щоб я любив сніг, але за стільки часу навіть встиг трохи скучити.


7.


8. І ставки у парку підмерзли за календарем, та теж ненадовго.


9.


10. Здобич.


11. Пофоткав трохи і новорічні декорації.


12. Попри карантин і відсутність ялинки, Вінниця все ж прикрасилась до свята. Користуючись нагодою, передаю привіт йобаним переляканим кугутам, істерика яких змусила місто відмовитись від ялинки. Ну да, то було б страшне місце для зараження, на свіжому морозному повітрі, а без неї зате вже й вірус перемогли, правда?


13. Трохи передсвяткових деталей:


14.


15.


16. За відсутності снігу за нього віддувався фірмовий вінницький туман. Вкупі зі святковою ілюмінацією та незвичним для цієї пори безлюддям, виглядало то все досить містично:


17.


18. Готель Савой:


19.


20. Бачите вінницьку вежу? А вона є:)


21. Порожня Європейська площа:


22. Пізно ввечері, коли все вже зачинене і люди розійшлись, на перший план виходять її незмінні статичні хранителі.


23.


24. Артинов та найвідоміше його дітище.


25. На другий рік користування фотоапаратом згадав, що можна ж спробувати нічну зйомку з витримкою. Ваше щастя, що в мене немає штативу, бо наштампував би 100500 фото і засрав би ними весь інтернет. Так довелось використовувати відбійні стовпчики.


26.


27.


28. А якщо фотоапарат хоч трохи ворухнути при зйомці, виходить така наркоманія:


29. На цьому вкотре прощаюся із 2020-м, і в котре - із великим задоволенням. У наступній частині нарешті буде справжня зима.


Вінницька область, Вінниця

Previous post Next post
Up