Концерт Братів Гадюкіних "Я вернувся домів"

Jun 05, 2011 20:46

...у моє файне місто Тернопіль! Чому не "у моє рідне місто Львів"? Та так уже вийшло з огляду на популярність пісень!

Аж на другий день я зібрався думками щодо концерту-триб"юту "Братів Гадюкіних" у п"ятницю. Сказати, що це було сильно - нічого не сказати. З десяток тисяч народу, які мирно пили пиво і до, і після концерту від Палацу спорту і до площі Льва Толстого, створили атмосферу братерства, у якій два десятки сучасних зірок року віддали шану покійному Кузі. Прийши і малі, і великі - значна частина тих, у кого "Гади" асоціюються з кращою порою життя.

Відкрили концерт "Гади" піснею про нещасливу долю "Карпат" та їх уболівальників, а тон - веселий, ритмічний і життєрадісний, але й з незмінними словами поваги до генію Кузмінського - задали "Гайдамаки", які значно оживили епічну баладу про Івана

image Click to view



Сильно виступив Середа з "Кому вниз" - його речетатив і різкі рамштайнівські ритми перетворили "Хлопців з Бандерштадту" на войовничий марш. Такий варіант має особливо припасти до смаку фан-сектору "Карпат", які неодмінно вивішують полотнище Banderstadt на матчах. Між іншим, саме під цю пісню неподалік почали розмахувати немаленьким червоно-чорним стягом, на жаль, лише з рук.

Якщо чесно, ВікторБронюк не потягнув "Міську вважай", але розчарування вивітрилося практично миттєво. На мить неприємно здивував Місько Барбара з Мертвого півня, який не спромігся вивчити "Дупу джалізовую". Думав, може здалося - та ні, докази є. Слава Богу, хоч співав дуже навіть непогано.




Шикарно виступив "Ляпіс Трубєцкой". Хлопакам дісталися "Наркомани на городі", після чого пісню вдруге виконали і самі "Гади". Поклавши руку на серце - "важкенький" варіант "Ляпіса" був значно драйвовішим, а веселі наркоманчики на екрані чарівним шляхом передавали азарт залу, який невтомно стрибав разом з ними.

image Click to view



На ура пройшли ліричні композиції - "Жовті стрічки" від "Піккардійської терції" (ідеальна пісня під них), "Дівчина з Коломиї" від Тараса Чубая на милицях (його анонсували як інваліда :)) і "Роксоляна" від самих "Гадів" - для дівчат під гаслом "то всьо для вас!"

image Click to view



Ну а хітом вечора, безумовно, стало "Файне місто Тернопіль" від ТНМК. Причому драйв був таким, що зал самостійно у паузах (приміром, коли довго і безуспішно виставляли звук для Вакарчука) хором заводив Воу-воу-воу-воу-єєєє! Зрештою, наприкінці концерту такий заспів вилився у виконання "Файного міста" на біс! Ось як це виглядало з Фаготової мобілки, якою він невтомно знімав на  сцені:

image Click to view



Грали і супер-зірки на кшталт Славка Вакарчука та Олега Скрипки. Запалювали натовп, старалися - але більше запам"яталися ті, кого згадав вище.




Загалом, було дуже тепло і весело. Приміром, Мирослав Кувалдін із "The Вйо" реально набухався до стану, коли забував слова пісні ("Місячне сяйво твого тіла"), намагався завести і без того збуджених музикантів і заледве відгукувася на крики Фагота прямо у вухо :) А Мох з "Перкалабри" з пляшкою і на сцені не розлучався :)

Коротше, я з нетерпінням очікую офіційного DVD - адже це була Подія! Дякую, Кузя, і дякую вам, музики, за те, що ми - браття і музика - наше життя.

P.S. на youtube вистачає аматорського відео, тож є змога передивитися практично весь концерт. Також можна скачати офіційний промо диск, який роздавали перед концертом, а тепер на торрентах роздаю я :).

P.P.S. Між іншим, окрім отця УГКЦ Бориса Гудзяка (не чекали? я теж!), концерт відвідала Юлія Тимошенко та кілька інших БЮТівців. За її словами, регіоналів не було: " вони на "Братів" не ходять, там мурку не грають, Їм не цікаво". Респект, звісно - але цікавіше було б послухати, чому вона не запросиля зятя-рокера, хехе

майстер-клас, тусня, музон, Ненька, рррок!

Previous post Next post
Up