Сівер

Feb 21, 2019 12:56

У канцы лютага - сакавіку надыходзяць у нашых шыротах ясныя сонечныя дні з пранізьлівым і моцным паўночным ветрам - сіверам. Гэтым часам тутэйшы люд сівярыў кумпякі на паддашку хат. Вяленае такім спосабам мяса кансервавалася натуральным чынам і захоўвалася ажно да летняй касавіцы. А пра смак і казаць няма чаго - цяпер такой вяндліны ў крамах і ( Read more... )

кухня, традыцыя, Беларускае Падзьвіньне

Leave a comment

Comments 2

azarkinm February 23 2019, 10:34:57 UTC
Хоць раз самі так рабілі? Проста ж цікава

Reply

uladzimer February 23 2019, 10:39:42 UTC
Так рабіў мой дзед Мацьвей... А я ўжо ні хаты вясковай не маю, ні кабана ў хляўчуку...((

Reply


Leave a comment

Up