Leave a comment

Comments 11

don_serhio August 30 2018, 09:28:40 UTC
Были мы там, сказать по правде ничего фешенебельного там нет - фешенебельній базі "Пелікан". Фестиваль страв ліпованської рибної кухні -- рыбу готовить вкусно они не умеют. Вареная селедка и сом просто запеченный в духовке. Это у них фестиваль. Ничего яскравого там нет, все весьма удручающе. Туда можно только ехать очень заядлым рыбакам, сначала ловить рыбу, а потом квасить, не обращая внимание на все вокруг. Там надо очень много сделать, а не просто называть украинской Венецией

Reply

jarkokozak August 30 2018, 10:31:52 UTC
В нас трохи інше меню, нам готують під замовлення:
Сазан, запечений з айвою
Голубці та пельмені з судаком
Перець, фарширований сазаном
Борщ рибний "на сторчак"
А ще кефаль і раки.
З того, що є в меню можу рекомендувати оселедця на грилі, рибу "пікантну" (судак), та й навіть простий смажений сазан у них шикарний.
Слово "фестиваль" я вжив навмисне, у нас буде на порядок цікавіше, ніж на стандартному календарному фестивалі.
Різниця не в смаках, а в підготовці до подорожі, у нас буде все: індивідуальні екскурсії на швидкісних катерах по різних рукавах Дунаю, і висадка на Єрмаків острів (бували там?), і спостереження за птахами (адже засновник бази, п. Михайло Жмуд вчений-орнітолог). Звертайтесь, якщо потрібна допомога в організації подорожі.

Reply


jarkokozak August 30 2018, 10:33:04 UTC
Трохи про кулінарну сторону подорожі, репортаж: http://dobre.club/publikatsiyi/kulinarnyj-turyzm-lipovanska-rybna-kuhnya/

... )

Reply


starovina August 30 2018, 10:49:34 UTC
Сазан, запечений з айвою - истинно национальное блюда ага :))))
Был там года 2 назад .правда в конце июля- ничего такого шо аж вау... да интересно, но как говорится- " на один раз, для галочки"- Вилково вообще не впечатлило мягко сказать- дыра дырой, ничего с точки зрения развития туризма не делается, хотя при желании- можно было б сделать реальную конфетку а так- захалустья громко распиаринное и не более того. Единственный яркий плюс- это т.н "0 км" - погулять посмотреть на пелеканов в дали :)
инфраструктуры- ни какой, не говоря уже про "замечательную" трассу после Татарбунар....

Reply

jarkokozak August 30 2018, 11:00:32 UTC
А чим вам не подобається айва? Восени у Вилково її просто море, гілки до землі гнуться. Ще в нас буде чай з айви, з медом, до сніданку.
Крім екскурсії до "нульового" кілометру є багато інших, цікавіших маршрутів. Номер один - це Єрмаків острів, вгору по Дунаю. А також до коси Прорва, туди малими катерами. Ще цікавіше було йти Білгородським руслом, воно дуже вузьке, місцями повністю закрите деревами - аж до Жебріянських плавнів. Там якраз було найбільше пеліканів (фото)
А на Єрмаковому фотками орлана білохвостого.
Інфраструктура не падає з неба, її хтось має розвивати. "Пелікан" саме один із них - все самі, своїми руками, на рівному місці створили. Підтримувати треба, а нне критикувати.
Трасу, до речі, рік тому зробили, тепер із Сарати ми за годину доїжджаємо.

... )

Reply

starovina August 30 2018, 11:08:56 UTC
меня больше не айва смутила а сазан, о то такое, понятно что туристов надо баловать :)
про инфраструктуру- я в общем сказал, "Пеликан" да, на общем фоне отлично выделяется но ... на лицо сильное не соответствие пиара " Украинская Венеция" и то что по факту турист получает.

ідтримувати треба, а нне критикувати. - это не оголтелая критика, а заметки и конструктивная критика на момент моего там прибывания, в общем то бывалого туриста ( по Украине) которому есть с чем сравнивать :)

:)

Reply

jarkokozak August 30 2018, 11:17:40 UTC
Думаю, що туристам, які шукають "Венецію" у Вилково робити дійсно нічого.
Вилково (точніше не саме місто, а Дунайська дельта) є привабливою для птахолюбів і гурманів.
Дівчинка-бердвочер нарахувала за 2 дні 42 види птахів. А стосовно кухні, то група просто в захваті.
Бо ми не комплексами годували, і навіть не по меню... Є така книга - "рибна кухня ліпован", видана у 2013 році. От саме по ній готували :)
В суботу передаю її на СТБ, вони якраз кулінарний серіал готують - поїдуть у Вилково на зйомки.

А стосовно "Української Венеції", то більшість просто не розуміє смислу даного словосполучення, думає, що то про архітектуру)))
Є лише одна спільна риса, властива цим двом містам, і водночас вона відрізняє Вилкове від інших міст України - це спосіб пересування місцевого населення, на човнах.

Reply


jarkokozak August 30 2018, 11:05:09 UTC
Ще трошки фотографій з квітневої подорожі: альбом

... )

Reply


v1snyk August 31 2018, 09:41:02 UTC
А як там з погодою зазвичай у жовтні?

Reply

jarkokozak September 1 2018, 08:36:13 UTC
"Зазвичай" по різному, як і всюди.
Два роки тому було +15, але хмарно, часом дощ.
Рік тому - сонячно (та гляньте ж фото, я лінк виклав) - ми в морі купалися 17 жовтня (було +20 і більше).

Reply


Leave a comment

Up