Рейтинг обласних центрів України

Jun 10, 2017 01:17

Originally posted by tourist_ua at Рейтинг обласних центрів України

Критеріїв, за якими можна скласти рейтинг, дуже багато, але мене більш за все цікавлять наші міста з туристичної точки зору, тому і рейтинг буде туристичний. Порядок обласних центрів в рейтингу - то лише моя думка, тож якщо є якісь інші думки - коментуйте.

1. ЛьвівЯк на мене - найкраще ( Read more... )

Луганськ, Тернопіль, Вінниця, Херсон, Полтава, Донецьк, Дніпропетровськ, Київ, Чернівці, Чернігів, Ужгород, Суми, Запоріжжя, Кіровоград, Луцьк, Рівне, Івано-Франківськ, Миколаїв, Житомир, Черкаси, Одеса, Хмельницький, Харків, Львів, Симферополь

Leave a comment

Comments 17

gothic_inside June 10 2017, 13:32:42 UTC
у Кропивницькому ще варто подивитися фортечні вали та меморіал там, є цікаві музеї - Кропивницького, Тобілевичей, Ельворті, художній та будівля краєзнавчого музею (всередині теж варто подивитися). крім того, у передмісті є хутір Надія, державний заповідник-музей Карпенка-Карого.

у Вінниці чудовий величезний парк, цікавий музей техніки та музей Пирогова. чарівний історичний центр. взагалі, дуже доглянуте місто з безліччю фонтанів.

а щодо Донецька, Луганська, Сімферополя... якого року рейтинг? як на мене, неактуально вже включати до нього ці міста, на жаль.

Reply

tourist_ua June 10 2017, 19:29:13 UTC
До речі, в Кропивницькому вали досі не подивився. А у Вінниці все, що перерахували дійсно цікаве.
А щодо Донецька, Луганська, Сімферополя, то я ж там встиг побувати, чого ж тоді не включати?

Reply

gothic_inside June 11 2017, 07:24:55 UTC
на жаль, інші туристи зараз не зможуть подивитися ці три міста. тому, з одного боку, погоджуюся, а з іншого - прикладна цінність рейтингу втрачається, якщо там неактуальні об"єкти. бо зазвичай люди, читаючи туристичні рейтинги, відразу у себе у списку "у голові" ставлять галочки, куди б ще поїхати.

Reply


eldafirim June 10 2017, 14:25:00 UTC
на жаль, це рейтинг областних центрів. от якби був рейтинг міст з населенням більше 50 тисяч, то ми б побачили у ньому Мукачево, Кам'янец-Подільський, Білгород-Дністровський, Стрий, Дрогобич, Умань, Ізмаїл (та якщо рахувати ще й Крим з Донбасом, то ще й Керч, Ялту, Севастополь)

Reply

tourist_ua June 10 2017, 19:31:29 UTC
Ну так нескінченно можна продовжувати :)))
... якщо включити білье 50 тисяч, потім додати більше 30, а там в нас і райцентрів багатенько, тож рейтинг вийде дуже великим )

Reply


neo7777vitaha June 11 2017, 11:03:27 UTC
Сімферополь-ковані фігури,Неаполь Скіфський,стара мечеть....
Хмельницький(лише вчора звідти)-доовга пішохідка із затишними кафе та симпатичними будівлями,потужні пам*ятники,центр хоч і не історичний,але досить приємний(колись також вважав Хмеля абсолютно непридатним для ноги і ока туриста)..
Житомир-декілька непоганих храмів,цікава забудова,здебільшого розкидана,міст...

Reply

tourist_ua June 11 2017, 18:51:14 UTC
в Житомирі більше католицькі храми сподобалися, але кожного разу як заїжджаю сподіваюся, що щось цікаве ще не побачив, але поки що найцікавіше в ньому це графіті - хоча б фішка прикольна. Не можу зараз згадати прізвище цього художника.
Сімферополь найближчим часом навряд чи побачу, а Хмильницький подивився ще не весь, тому може тут в мене думка і зміниться

Reply


swordfish_77 June 12 2017, 23:17:11 UTC
За Херсон реально обиделся. Уже год пишу про него, и вот - в загалом цікавого мало.

Застройка не только советская, есть ряд зданий еще екатерининских времен. Про нашу крепость писал.

Николаев. Самый интересный музей - судостроения и флота, И вообще, каждый раз, когда там бываю, привожу массу материала.

Reply

tourist_ua June 13 2017, 16:58:57 UTC
Тільки прошу не ображатися, це ж тільки моя думка. Подивитися є що в кожному обласному центрі, просто в інших мені здалося цікавого трохи більше ніж в Херсоні. Хоча наче з цього року запустять ракети Херсон-Каховка, це буде ще один плюс в карму Херсону.
А з приводу Миколаєву мені не пощастило трохи. Як був час відвідати той музей - він зачинився чомусь на годину раніше (мабуть свята були, вже не пам'ятаю), то подивився його лише ззовні. :( А це відповідно інші враження

Reply

swordfish_77 June 14 2017, 01:50:34 UTC
Ракеты в Гопри пустили еще в прошлом году, в Каховку вроде бы тоже. В этом в планах и Одесса, и Николаев, и херсонское побережье.

В позапрошлую субботу покатался. Скажу сразу, хотите краевидов - садитесь на обычный теплоход с открытой палубой. Через иллюминатор Ракеты хороших фото не будет.

В Николаеве кроме флотского, рекомендую художественный им.Верещагина на Б.Морской.

Reply

tourist_ua June 14 2017, 16:48:40 UTC
З приводу ракет Херсон та Миколаїв молодці, бо Черкаси-Дніпро-Запоріжжя вже кілька років обіцяють запустити сполучення, а досі все на місті. А при оголошеній вартості квитка на ракеті Черкаси-Київ в 600 грн (наче це остання сума про яку я чув), то нафіг вони кому тут будуть потрібні, якщо вартість квитка на автобус Черкаси-Київ складає 140 грн.
В Херсоніта Миколаєві ціни наче дивився адекватні більш-менш.
А з приводу розвитку туризму на Херсонщині: помітив, що з того року в інтернеті активно почали рекламувати Херсонщину туристичну (хоча й не сам Херсон). Більше рекламував себе хіба що Львів.

Reply


jurashz June 13 2017, 22:44:19 UTC
tourist_ua June 14 2017, 16:42:37 UTC
Насправді, чим більше місто, зазвичай, тим більше чого там є подивитися. В нашій країні виключення хіба що Дніпро, але мені здається, що це тому що він за радянських часів був закритим з-за ракетної промисловості, тому було не до туристів.

Reply

jurashz June 15 2017, 11:31:30 UTC

Leave a comment

Up