Sanquin

Sep 10, 2009 11:49

Zoals sommigen van jullie wellicht gehoord hebben, had ik een baan bij Sanquin. Had is hier de juiste werkwoordsvorm. Gisteren had ik een goed gesprek met mijn baas, en die kwam tot de conclusie dat ik toch meer een researcher was en dat het daarom geen zin had mij nog een maand bezig te houden. Vanaf maandag begint het werkzoekfestijn weer. Ik ben ( Read more... )

Leave a comment

Comments 21

(The comment has been removed)

swiert September 10 2009, 10:21:17 UTC
Weet ik ook. Dit is meer een mededeling ding, dat ik niet eindeloos hetzelfde verhaal hoef te houden. Na 5 keer is het wel een beetje leuk geweest....(ouders, broers, etc. je kent het wel, "the nearest and dearest")

Reply


channtalle September 10 2009, 10:37:12 UTC
Even juridisch: wat voor contract had je? Want ik neem aan dat je ontslagen bent in je proeftijd? Hoelang was je contract en hoelang was je proeftijd?

Reply

swiert September 10 2009, 13:40:17 UTC
Een tijdelijk contract van 0 uur, dat na 520 gewerkte uren (14 weken, de proeftijd dus) dan over zou gaan in een jaarcontract. ik heb al contact gehad met mijn detacheerder, en volgens hem is er niets aan te doen / niets aan de hand juridisch gezien. Ik ga dus op zoek naar andere opties.

Reply

channtalle September 10 2009, 15:04:59 UTC
Dus je had eigenlijk een contract van 14 weken, wat zou worden verlengd naar een jaarcontract? Dit klinkt heel erg als een truukje om onder de maximale duur van een proeftijd uit te komen (zeker als ze dat korte contract een proeftijd noemen). Bij een jaarcontract mag de proeftijd absoluut niet langer zijn dan een maand. Er zit een vies luchtje aan, juridisch gezien.

Ik zou toch even met je contract en alles langs het Juridisch Loket (http://www.hetjl.nl/hetjl/) gaan.. Niet om ervoor te zorgen dat je er kan blijven werken, maar wel dat ze je nog even moeten doorbetalen (en misschien zelfs tot het einde van het jaarcontract).

Reply

channtalle September 10 2009, 15:08:34 UTC
Het is wel even tricky ivm het hele detacherings-gebeuren. Dit mag echter niet zodanig misbruikt worden dat ze je zomaar kunnen dumpen.

Reply


indur September 10 2009, 11:15:13 UTC
Zonde man. Succes met zoeken!

Reply

swiert September 10 2009, 13:41:16 UTC
Ach, het kan verkeren. Maar bedankt. En zoals gezegd: ik ga dan maar op zoek naar iets nieuws / anders. Wellicht promoveren bij een medisch centrum of op een andere manier wat meer aan de research kant van het spectrum labwerk zitten...

Reply


(The comment has been removed)

swiert September 11 2009, 10:39:46 UTC
Ik heb zelf een hele tijd getwijfeld over AIO worden, en uiteindelijk besloten om het toch niet te doen, aangezien het niet echt als werkervaring gezien wordt als je halverwege je aioschap stopt en ik niet zeker wist of ik het wel kon en wilde. Nu wil ik het wel weer vrij serieus overwegen, zeker gezien het commentaar van niet alleen deze baas, maar ook wel meer mensen in mijn omgeving. We zullen zien, en als er iets gebeurt laat ik het wel weten via de gebruikelijke kanalen (twitter, mail en lj).

Reply


angs September 11 2009, 17:05:29 UTC
Balen dat je weer moet solliciteren zeg. Sterkte ermee! (en vergeet niet dat dit dus waarschijnlijk wel een leerzame ervaring is om uiteindelijk meer op het pad te komen wat je echt wil (wauw, dat is slecht Nederlands en bovendien veel te cliché, maar je weet dat het waar is))

Reply


Leave a comment

Up