Zoals sommigen van jullie wellicht gehoord hebben, had ik een baan bij Sanquin. Had is hier de juiste werkwoordsvorm. Gisteren had ik een goed gesprek met mijn baas, en die kwam tot de conclusie dat ik toch meer een researcher was en dat het daarom geen zin had mij nog een maand bezig te houden. Vanaf maandag begint het werkzoekfestijn weer. Ik ben
(
Read more... )
Reply
Reply
Ik zou toch even met je contract en alles langs het Juridisch Loket (http://www.hetjl.nl/hetjl/) gaan.. Niet om ervoor te zorgen dat je er kan blijven werken, maar wel dat ze je nog even moeten doorbetalen (en misschien zelfs tot het einde van het jaarcontract).
Reply
Reply
Reply
"Artikel 7:652 BW
1. Indien partijen een proeftijd overeenkomen, is deze voor beide partijen gelijk.
2. De proeftijd wordt schriftelijk overeengekomen. 3. Bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd kan een proeftijd worden overeengekomen van ten hoogste twee maanden.
4. Bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd kan een proeftijd worden overeengekomen van ten hoogste:
a. een maand, indien de overeenkomst is aangegaan voor korter dan twee jaren;
b. twee maanden, indien de overeenkomst is aangegaan voor twee jaren of langer."
Dit is dwingend recht, waar niet vanaf mag worden geweken.
Reply
P.S. Vet handig, zo een online jurist! Bedankt voor het meedenken, Chantalle!
Reply
Reply
Reply
Reply
En je hebt gelijk, normaal gesproken kun je niks doen tegen opzeggen binnen je proeftijd. Behalve dus als blijkt dat dit opzeggen ongeldig blijkt.
Er wordt echter ook gekeken of het ontslag misschien mede door eigen schuld is ontstaan. Daarom is het bijvoorbeeld nooit handig om je contract met wederzijds goedvinden te beëindigen.. Of als je weet dat je ontslag ongeldig was, en je doet er niks mee... Dan zou dit ook nog weleens verwijtbaar kunnen zijn.
Reply
Er kan namelijk ook bij CAO worden afgesproken dat de proeftijd 2 maanden is.
Reply
Lala, als ik nu alles gewoon in 1 bericht zet in plaats van Wybe's lj volspam :P
Reply
EUR heeft inderdaad een CAO waarin staat dat de proeftijd 2 maanden mag zijn (zie http://www.vsnu.nl/CAO/CAO-2007-2010.htm artikel 2.2). Als nu ook nog in jouw contract staat dat de CAO van toepassing is, dan is jouw proeftijd gewoon rechtsgeldig.
Reply
Maar bedankt voor de research! Wel fijn om even te weten.
Reply
Leave a comment