Ten days of only me and myself

Aug 11, 2008 22:25

Greetings. Long time no see! Haven't had the inclination to write much lately, but now it's time to jot down a few notes again, both for my own sake and yours.

I got back from a 10 day Vipassana retreat this Sunday. Huh? Yep. Most of you probably don't know what Vipassana meditation is, so I recommend you read this short introduction if you're ( Read more... )

meditation, vipassana

Leave a comment

Comments 9

slusk August 12 2008, 06:04:44 UTC
Vakkert! :D

Jeg er med neste gang, jepp.

Reply

styx_ August 12 2008, 11:37:18 UTC
Sweet :D

Reply


hulderpus August 12 2008, 07:50:51 UTC
Tøft og modig!

Reply

styx_ August 12 2008, 11:36:52 UTC
Takk takk. Tenkte faktisk på deg mens jeg var der, var ei jente der som liknet veldig på deg :)

Reply


irenedory August 12 2008, 10:51:08 UTC
Det virker kjempeinteressant. Merkelig hvordan kontakt man må ha med seg selv og det som er runtd, og IKKE. Hehe. Men det er vel noe man vender seg til tenker jeg. Kunne tenke meg å prøve det en gang, men må være sikker føler jeg. For jeg trenger å være litt mer konsentrert enn det jeg er tror jeg? Og jeg mangler tolmodighet når det kommer til å "ikke gjøre noe" fysisk og sånn. Og det med å ikke kunne snakke med de man kjenner :S Spesielt. Hehe. Men hvordan ville du anbefalt det, og til hvem? Til hvilke type mennesker? Eller til alle?

Reply

styx_ August 12 2008, 11:46:53 UTC
Ja, det er ganske spesielt. Hadde vært interessant å se deg sitte stille og ikke gjøre noe i en hel time ja :D Hvem vet, kanskje du hadde hatt godt av å slappe av skikkelig også?

Konsentrasjonen blir definitivt bedre av det, og man lærer å mestre mange forskjellige utfordringer i hverdagen. For eksempel stress. Tror nok du kunne trengt det i studietiden, om du bare hadde klart å sette av et par timer av dagen til meditasjon... ;)

Jeg tror nok de aller fleste kunne nytt godt av det, men det er viktig at man har tro på at det kan fungere og at man er 100% innstilt på å fullføre kurset uansett hva som skjer. Man må belage seg på at det er vanskelig, tøft og rett og slett mye jobb. Mange får mye fysiske smerter av å sitte stille ti timer om dagen, og mange får opp igjen gamle minner og problemer som har ligget og murret i bakhuet i årevis. Man er nødt til å være forberedt på å takle alt som måtte dukke opp.

Reply


anonymous August 16 2008, 16:00:19 UTC
heh. gærning! :D

Reply


calandria_ August 22 2008, 17:34:57 UTC
Det er helt vanvittig tøft at du har gjort dette! Wow! Jeg er i grunn ganske stolt av deg, sortof. For... Det virker så sterkt! På alle måter. Dette med at du ikke skal ha kontakt med de rundt deg. Jeg lurer på om jeg hadde klart å la være å prate med folk.

Absolutt interessant. Jeg burde prøve meg på noe sånt. Om jeg klarer det...?

Var kurset helt gratis?

Reply

styx_ August 22 2008, 21:49:19 UTC
Hehe, takk. Det høres ganske grovt ut, men man venner seg til det ganske fort. Jeg gjorde i alle fall det, men så er jeg nok mer innadvendt enn deg og mange andre i utgangspunktet. Allikevel, du hadde helt sikkert klart det om du var motivert til det :)

Helt gratis ja. De gjør så godt de kan for å la så mange som mulig få sjansen til å lære det. Hvis man føler at man får noe ut av det kan man velge å donere penger eller tid for å hjelpe til. Det ser ut til at nok folk får noe ut av det til at det går rundt :)

Reply


Leave a comment

Up