Холодний Яр

May 05, 2014 00:09

От і здійснилася моя мрія.. я побувала на Черкащині, в Холодному Яру, бачила те озеро біля Мотронинського монастиря, про яке писав Шкляр (бо я тільки його читала, але саме з цієї подорожі привезла нарешті і книгу Горліса-Горського), бачила Чигирин, церкву в Суботові, загадкові і неймовірні скіфські вали приголомшливої висоти і довжини, неймовірну ( Read more... )

мандри, моє, усміхнене

Leave a comment

Comments 12

vivagor May 5 2014, 03:09:57 UTC
Гарні світлини, наче сам побував.

Reply

smijana May 5 2014, 10:34:41 UTC
дякую. :)

Reply


mandrivnic May 5 2014, 05:43:20 UTC
Гарні світлини!Варто додати,що за кількістю унікальних археологічних, історичних, ботанічних об'єктів Холодний Яр займає перше місце в Україні.Тобто рівних йому немає!
Приємно було розвіртуалитись!Дякую вам за компанію!

Reply

smijana May 5 2014, 10:40:22 UTC
оце так.. не знала. Я сподіваюсь, в десятку чудес України, чи як там їх називали, Холодний Яр увійшов?

взаємно! дуже приємна була компанія, і дуже вам вдячні за все, і за літературу теж. :)

Доня дуже зацінила Горліса-Горського, бо прочитала передмову і пару фрагментів, каже що відчувається що дуже хороша книжка, але її не можна порівнювати із Шкляром (якого вона теж почала читати). Вирішила спочатку дочитати Шкляра (сьогодні в школу потягла в рюкзаку який і так важезний), а потім читати Горліса.
Мене це теж влаштовує, будемо в рівних умовах, бо я теж в такій послідовності.
За ці дні домалювала чергову стільничку, щоб вже остаточно закінчити, і теж почну читати - щоб нічого не відволікало, так би мовити. ..війна в країні не рахується.

Reply

mandrivnic May 5 2014, 17:21:37 UTC
наскільки мені відомо,в Сім чудес України ні Холодний Яр,ні загалом заповідник "Чигирин" не потрапили.Та й не пам'ятаю,щоб щоб вони брали участь в голосуванні(можливо я прогавив це). Але ті "чудеса" Холодному Ярові не потрібні-він сам одне велике диво у всіх відношеннях.Про Яр доволі об'ємно говорить Вікіпедія,але читати-то одне,а почитати і побачити на свої очі,відчути енергетику і історичність,а подекуди і містичність Холодного Яру-зовсім інше.Нам побувати там пощастило)
Звичайно Горліса і Шкляра порівнювати не можна.І мабуть краще спочатку читати Шкляра,а потім Горліса,хоча хронологічно варто було б навпаки.Але коли читаєш Шкляра після Горліса,то книга видається трохи штучною.Весь час тебе переслідує відчуття пародії чи копіювання(навіть окремі фрази та речення Шкляр поздирав у Горліса).
Хоча,як я вже казав,"Чорний Ворон" має право на існування,тим більш,що такої художньої літератури мало.Зрештою я обидві книги маю в своїй бібліотеці.

Reply

smijana May 6 2014, 19:47:59 UTC
Так, стосовно "нагород" і "піару", то мені теж часом здається що краще нехай щось справжнє і сокровенне побуде трошки "в тіні", щоб люди йшли до джерела а не навпаки, щоб це не, можливо, не так просто було зробити.. якось так.
так, нам дуже пощастило. )

Я думаю що Шкляра можна тут розглядати як "перше наближення", своєрідна сучасна "реклама" для тих хто просто цікавиться сучасною літературою.. хто захоче, кого зачепить - піде шукати і читати далі. глибше, так би мовити.

Reply


skvorychok May 5 2014, 10:17:33 UTC
Гарні мандри.. скільки цікавого по тій Україні, збідованій, але гарній.

Reply

smijana May 5 2014, 10:41:51 UTC
Так, це правда: і на заході, і в центрі, і на півночі і на півдні, і на сході, до речі, є чим помилуватися і чому дивуватися. тільки б залишили нас в спокої..
"як поборем воріженьків, не буде в нас лиха"

Reply


filosoftka May 5 2014, 16:22:05 UTC
Супер! тільки позаздрити - ніколи ще не була в цих місцях.

Reply

smijana May 5 2014, 16:41:42 UTC
Мені теж не доводилося, тільки проїздом краєчок Черкащини зачепила коли автобусом на Вінничину їхала. А це ось нарешті.. :)
дякую!

Reply


zamkovyi May 5 2014, 19:29:28 UTC
Радий був бачити і познайомитись в реалі!
Треба якось на Трахтемирів організуватись.
Раджу ще Корсунь. Він від Київщини неподалік.

Reply

smijana May 6 2014, 20:43:11 UTC
Взаємно!!
В Корсунь - таки так, я не була але знаю що місце хороше.
Доцю возив її тато туди ( він з Миронівського району Київської області), минулого року була влітку у бабусі своєї - то їздили на півдня.. я не була, тільки бачила фотографії - дивовижно, такі водоспади, парк бомбезний, не гірше Софіївки.
Туди ми і самі можемо поїхати, це "точково" фактично. ..а от такі місця як ми побували - точно без машини не об'їдеш. :)
стосовно організуватись - була би дуже вдячна. влітку моя школярка буває на хмельниччині досить часто (намагаємося відправити на природу), то якщо буде одне місце вільне - сигнальте, я з величезним задоволенням. :)

Reply


Leave a comment

Up