(Untitled)

Jul 17, 2012 20:55

Добре коли у тата робота з профсоюзом.:)
Промінчик поїхав у споритивно-оздоровчий табір в Понизівку ("між Ялтою і Форосом" як мені пояснили) на 21 день за 1/5 вартості путівки у вільному продажу. У вартість сходять три екскурсії і піші туристичні маршрути по ближнім горам, гуртки на всі смаки і все таке.
Ще таке буває у особливо крупних структурах ( Read more... )

мандри, мелодія, усміхнене, промінчик

Leave a comment

Comments 43

svitanka July 17 2012, 18:19:19 UTC
---пісеньку з мого і її улюбленого, хай і радянського, дитячого музичного кіна ---

"хай і радянського"? Якось так странно це прозвучало, так ніби вибачаючись за цікавість до радянського кіна, особливо враховуючи що радянське кіно було на висоті в плані дитячих фільмів а "петров і васєчкін" ще й до того на одеській кіностудії знімались ) Та і взагалі радянське кіно випродукувало багато зразків прекрасного кіна. А стосовно цього - прикольна дитяча комедія, я тож ї полюбляю. Особливо "канікули", бо "пригоди" - такий трохи сюр, знову ж таки в суто радянському такому стилі а-ля "йожик в тумані" і трохи кітч а- ля "гостя" ггг

Reply

smijana July 17 2012, 19:21:26 UTC
Ну так, тон трохи "вибачальний ( ... )

Reply

svitanka July 17 2012, 19:46:56 UTC
ну критикани і несприймаючі мають назвати хоч одне кіно зняте в незалежній україні щоб мати інструмент ганити попередні здобутки. І це таки здобутки, як я вже написала кіно знімалося в Україні і скоріш за все очевидно більшим українським ресурсом. Чому відвертатися від цього? І таких прикладів в кіно багато. Радянська історія це теж історія України, і може вже досить циклитися на втратах а варто і здобутки трохи цінувати і зважати. Бо так скоро Росія всю історію до рук прибере ( ... )

Reply

smijana July 17 2012, 20:14:15 UTC
Почну з кінця ( ... )

Reply


tana_sribna July 17 2012, 18:19:29 UTC
Хай тезка відпочиває, ще наробиться в дорослому життя, а ідіотів в середньому повно по обидві сторони барикад (жіночого віку)!

Reply

smijana July 17 2012, 19:29:09 UTC
:) та сподіваюся, все буде добре. Дівчата ніби хороші.

..хоча, біднятко, телефонувала така втомлена (стояли пару годин в черзі здати медичні довідки, і інші прєлєсті організаційних моментів, які її ніколи раніше не доводилося брати на свою відповідальність), каже що цілий день плаче.. то води не дали можливості купити, а з дому закінчилася, то 10 дівчат у кімнаті як наша житлова на двохспальних ліжках і речі не можна тримати в сумці у кімнаті, тільки в коридорі, то ще щось..
Каже "все буде добре, просто мені хочеться плакати". ..

..таке воно, плавання без мами у невідомість..
Добре хоч телефон є. Це велике діло, бо і слово - велика підтримка.)

Reply

tana_sribna July 18 2012, 06:45:20 UTC
Залишки комуни вже не для сучасний дітей, які народжені вільними і які є особистостями. Ну, сподіваюсь, море і сонце переважать всі оргнедоліки!

Reply

smijana July 18 2012, 19:59:24 UTC
..не знаю, Таню.. другий день плаче. :( Туалети відкриті, увечері помитися ніде - тільки зуби почистити (душ раз на три дні), запускають у кімнату три рази на день - покласти речі або щоб через півгодини всі були в ліжках і не ворушилися.. У шафі на 6 дівчат 4 полиці, видно, всі були зайняті бо моя спить зі своїм одягом - бо сумки і чемодани у кімнаті тримати не можна, в коридорі біля кімнати.. весь день треба бути надворі бо кімната закрита на ключ (як бомж, мусиш тинятися і сидіти десь на лавочках аж до 22.00, коли заведуть щоб у 22.30 оголосити "відбій")

словом, казармений порядок.:)
Я на сайті начиталася про кількість гуртків і думала що можна буде вибирати.. але всі строєм малюють стінгазету, стрибають на змаганнях і слухають концерт..
завтра планую подзвонити в адміністрацію поцікавитися де те що написане на сайті можна реалізувати, наприклад, бісероплетіння і т.і.

Завтра вперше зранку поведуть на море. Може хоч там дитина розслабиться, бо вже дві доби у стресі.. :(

Reply


anoushe July 17 2012, 18:34:56 UTC
Я колись відпочивала у Понизівці. Десь приблизно в тому ж віці, що й твоя донька. Там дуже гарно. Ну, від колективу, звісно ж, багато чого залежить. Майже все. Але природа там чудова. І людей не багато. Не так, як в Ялті.

Reply

smijana July 17 2012, 19:29:54 UTC
Ух ти.. це ж треба. :)

А ти в таборі, чи так, просто в тій місцевості?

Reply

anoushe July 17 2012, 20:15:29 UTC
В таборі. Я, правда, вже не пам'ятаю, як він називався. Це була скоріше турбаза, ніж дитячий табір, бо надто вже комфортабельно як для табора там було. Але то було в горах. На пляж нас возили автобусом двічи на день, саме повз вказівник "Понизівка", тому я так добре і запам'ятала.

Reply

smijana July 17 2012, 20:19:43 UTC
ой, класно. :) бачиш, одними стежками ходите.

У них теж табір, теж на горі десь, і теж до моря іти кілометр чи більше трохи.. ніби пішки мають ходити. Потім буду знати.
Приїхали сьогодні у другій половині дня, але на море потраплять післязавтра аж вранці.
Може, на адаптацію дали день..

Вона вже з дідусем 10 днів наплавалася цього року і напірналася скільки вже хотіла, це для неї другий раз за це літо. :) Так що кількість купань в морі не критична.. просто трапилася нагода, то гріх було не скористатися і не поїхати, все краще ніж в Києві сидіти біля компа чи навіть за книжками.. хай здоровіє. :)

Reply


mandrivnic July 17 2012, 18:37:09 UTC
Ну,відпочиватиме не тільки дитина,ти теж маєш нагоду трохи відпочити)
Гарного вам відпочинку!)

Reply

smijana July 17 2012, 19:33:00 UTC
Це ти правду кажеш. І мені теж більше свободи і собі-самій-належності і відпочинку. :)

Дякую! Взаємно! (сподіваюся, у тебе відпустки бувають :) )

Reply

mandrivnic July 17 2012, 19:38:49 UTC
На жаль,вже років чотири не був в відпустці як такій.Хоча іноді,через відсутність роботи можу дозволити собі декілька днів чогось схожого на відпустку:)

Reply

smijana July 17 2012, 20:00:45 UTC
ЩО?!.. чотири роки?!..
пару днів - не рахується, то не те.
Я ще одного Петра-Запорожця знаю, який в такому самому "трудовому рабстві" працює. Ні, хлопці, це вже ні в які ворота.. ну ще рік-два. Але по кілька років..
Я пропоную почати з 10 днів відпустки, розпочатих з моменту "нема роботи". :)
І бажано кудись заїхати подалі, щоб не могли викликати так просто - ні клієнти, ні керівництво (в тому числі якщо сам собі керівництво :) )

Reply


sestra_yuliya July 17 2012, 18:41:47 UTC
о, то хай добренько там відпочине! А щодо піжамок - сама думаю-думаю і бачу тільки один вихід: вчитись шити

Reply

smijana July 17 2012, 19:44:30 UTC
Так, але ситець на такі речі - виглядає ситцем.. Плаття і сарафани у нас бабуся шиє (моя мама), у неї це все супер! Саме на літо: і батист, і для пляжу ось такі..забула як звуться, типу плаття-халати спеціальні:
http://imageshack.us/photo/my-images/525/more2011730.jpg/
і інші цікаві тканини і крої.

А от трикотаж, вже по-мінімуму - то купуємо, бо для нього спеціальні машини потрібні і лекала.

Хоча щодо піжамок, я з якогось блакитного лискучого аласу знайшла на тому ж базарі і купила за 65 грн. чудовий спальний комплект (шортики-спідничка+сорочечка коротка). Таке вже точно можна зішити, і виглядатиме розкішно, але потрібна якась "Бурда" з гарним лекалом, щоб так сіло бездоганно як куповане.

Reply

sestra_yuliya July 17 2012, 21:54:21 UTC
о, гарно! є у кого переймати вам досвід шиття - у мами. А моя мама не шиє і взвагалі всілякого рукоділля не любить. В неї інші хоббі). Прабабці шили, правда, та їх уже давно нема.

Reply

smijana July 18 2012, 20:08:16 UTC
..а так часто буває, що захоплення передаються якось "через покоління" або "навхрест" (тітка-племінниця і т.і.)
Навіть жарт є що "природа відпочиває на дітях" - але не в сенсі що ніяких немає захоплень, а в тому смислі що вони просто інші.
..хоча є ж і династії ремісників, наприклад: ковалі, гончарі, рукодільниці.. тоді Вчитель Учневі всі секрети може передати.
Мене от, на жаль, до шиття не тягне.. :( Добре хоч щось простеньке підігнути, застрочити можу. Добре було би навчитися вшити-розшити одяг.. але напевне кращий стимул - коли немає іншого виходу. А коли мама вміє. може і хоче.. мені легше віддати в її надійні руки ніж самій пробувати.. :)

Reply


Leave a comment

Up