позичене з жж-простору

Mar 03, 2012 19:06

Буває, думка крутиться - а не формулюється. А потім побачиш у когось, і залишається тільки підписатися під кожним словом.

Read more... )

стосунки, філософське

Leave a comment

Comments 26

0navaho0 March 3 2012, 17:32:14 UTC
кажний судить по собі, і міряє,) ну так воно і є.. бо уяви бракує, може тому?

Reply

smijana March 3 2012, 22:49:41 UTC
..та певно.
Цікаво, як зветься протилежність наївності?.. - бо як наївність так і протилежність - це дві таких же мірки, тільки одна судить лише по собі і не враховує НІЧОГО більше крім хорошого яке бачить у всьому підряд, а інша - враховує ВСЕ погане і не бачить нічого хорошого (що має в собі?..)

щось я заплуталася трошки. :)

Але суть у тому, що можна про інших думати гірше і приписувати їм всякі речі не дуже позитивні (умовно), а можна навпаки - бачити щось позтивне, судячи по собі (а насправді все складніше)
"+" і "-" - це умовно, щоб якось описати. Насправді більшість речей не можна оцінити чи добрі вони чи погані.. вони просто є, і лише стосовно нас можуть приносити (в певний відрізок часу) шкоду чи користь, приємність чи біль.

Reply

0navaho0 March 4 2012, 08:46:29 UTC
наразі ми оцінюємо один конкретний випадок.

почитай коменти нижче.

Reply

una_guajira March 6 2012, 10:31:27 UTC
в русском я бы выбрала наивности в антонимы искушённость, а вот в украинском - обізнаність... трохи не те... досвідченість... теж не так...

а по поводу фразы пару дней назад было очень актуально.

Reply


toneja March 3 2012, 18:28:47 UTC
Влучно. Кожен дивиться з висоти своєї дзвінниці

Reply

smijana March 3 2012, 18:34:56 UTC
..ну і свого досвіду теж (чи теоретичного чи практичного), якщо бути точним.
Бо ж раз, два, три переконавшись що не всі люди так влаштовані як ти сам (і не обов'язково думають про інших так як ти) - починаєш набирати досвід.

..але коли знаєш що всі різні - то взагалі не знаєш вже і що думати. :)) так хоча б рівнявся і витлумачував по собі, а без себе - по чому?.. :)

Reply


без найменшої претензії на абсолютну істину. гіпотети odyn_owl March 3 2012, 21:47:34 UTC
буває що людина, просто в якихось якостях сама собі не признається. отримавши концепт обурюється, що навіть в думках такого не було.в дійсності чужа оцінка може бути досить точною і чесною

Reply

Re: без найменшої претензії на абсолютну істину. гіпоте smijana March 3 2012, 22:35:21 UTC
там у авторки йшлося трохи про інше.. вона ж каже що і в думках не мала того в чому її звинуватили (при чому чесність стосовно себе у неї присутня, якщо пише там далі:
"Впрочем, я сама довольно часто подозреваю окружающих в лени и в том, что они плохо думают обо мне. Потому что сама ленива и плохо думаю о себе. Ы."

Там про витлумачення одного і того ж (побаченого чи почутого від людини) в залежності від того хто чує/бачить..
Щось на зразок того "кожний бачить те що налаштований побачити" або "кожний думає на міру власної зіпсутості".

Але щодо сторонньої оцінки - згодна, адже й кажуть що "збоку видніше".
Правда, якщо це вибірка хоча б кількох людей чи простої більшості, кількох "чужих думок" - бо інакше це буде надто суб'єктивна одиночна оцінка.

Reply

Re: без найменшої претензії на абсолютну істину. гіпоте booksandcoffe March 4 2012, 06:03:33 UTC
Чужая оценка может и быть точной и честной, конечно. Но изначально было о другом ( ... )

Reply

Re: без найменшої претензії на абсолютну істину. гіпоте 0navaho0 March 4 2012, 08:45:08 UTC
Вам просто треба часом переглядати свої усталені погляди на життя, мадемуазель.
люди насправді не такі звірі, їм насправді не потрібна ваша кров, ваша жертва. просто часом, коли щось робите навіть на чиєсь благо, то спробуйте подивитися на себе як би зі сторони, чужими очима. помагає.

не ображайтесь, я зовсім не хочу Вас образити, просто якщо насправді у Вас такого роду трабли з людьми, і Вас то болить, моя Вам добра порада - часом позирайте на себе збоку, радьтеся з друзями, говоріть до людей, до тих, кому робите добре і при чім у самому процесі. люди то оцінять. і Вам буде щастя,))

я теж робив добрі справи і їх не завжди гідно оцінювали. тепер я намагаюся завжди отримувати підтримку і згоду. так простіше. і я щасливий

Reply


Leave a comment

Up