Første post

Dec 28, 2010 13:31

Dette er et eksperiment - er det mange nok skandinaver i fandom til at vi kan ha glede av å snakke med hverandre på våre egne språk? Eller er vi blitt så vant til å delta i fandom på engelsk at det ikke er behov for en gruppe som dette?

scandafandom er foreløpig bare en idé. Her er noen tanker om hva vi kan snakke om her ( Read more... )

diskusjon, introduksjon

Leave a comment

Comments 9

kribban December 31 2010, 16:04:10 UTC
Hej! Jag är svensk och bor i Sverige.

Jag har varit i fandom sedan slutet av 1990-talet och jag kan knappt "tänka" fandom på svenska längre.

Jag har inga problem med att fandom är US dominerat, men det blir lätt så att man dras in i deras populära politiska och filosofiska frågor. Det märkte man tydligt i valet 2008. Jag kan MER om USAs samhälle än Sveriges.

Redigerat: (Här vill jag skriva ETA!!! Bara där ett exempel på hur jag inte har orden på svenska)

Det skulle vara kul att en enda gång få läsa RPF om skandinaviska politiker.

Kuriosa: min gamla lärare sade en gång att norskan är det enda språk som har ett korrekt ord för broadcasting - kringkastning.

Reply

stirring_still December 31 2010, 21:56:01 UTC
Hei og velkommen!

Jeg kjenner igjen mye av det du sier - fandom har på en måte engelsk som sitt "naturlige" språk, og USA blir ofte tatt som det naturlige utgangspunktet, kulturelt og politisk sett... Jeg håper at dersom denne gruppen blir aktiv, kan vi som er i fandom og som har skandinavisk kulturell bakgrunn få et slags eget referansepunkt... Har du noen tanker om hva som ville være bra å ha som aktiviteter i gruppen? Diskusjonsposter/organiserte fanfic-skriverunder/organisere RL-møter/andre ting?

Og jeg har alltid syntes at kringkastning er et litt komisk ord. ^^

Reply


miss_morland February 20 2011, 21:38:17 UTC
Hei! Eg kom nettopp over dette samfunnet, heilt tilfeldig, og synest det er ein super idé. :-) Det er på langt nær nok skandinaviskspråkleg fiksjon ("fikk"?) i fandom.

Eit forslag: Kva med å leggje til nokre interesser på profilen til samfunnet (Skandinavia/Scandinavia, dei ulike landa, etc.)? Så er det kanskje lettare for andre interesserte å finne oss.

PS: Kringkasting er eit genialt ord. :-P

Reply

stirring_still February 21 2011, 13:26:43 UTC
Hei og velkommen! Som du ser har det ikke skjedd så enormt mye her siden jeg laget denne posten, men det burde absolutt endre seg! Jeg skal føye til noen søkeord i beskrivelsen - god idé! - og jeg håper at medlemmene her kan komme med forslag til hvordan dette samfunnet skal fungere.

Skandinaviskspråklig fiksjon hadde vært kjempebra, og jeg hadde også likt diskusjoner om hvordan det er å være skandinav i en nettkultur som er så dominert av det engelskspråklige. Det er sikkert mye annet som kunne skje her også, men jeg kommer ikke på noen idéer - har du noen? :-)

Reply

miss_morland February 21 2011, 20:00:36 UTC
diskusjoner om hvordan det er å være skandinav i en nettkultur som er så dominert av det engelskspråklige.

Ja, det hadde vore interessant. Ein ting som slår meg er at folk (både skandinavar og andre ikkjeengelskspråklege europearar) har ein tendens til å definere seg sjølve med veldig amerikanskprega terminologi - for eksempel ser eg av og til folk kalle seg 'liberal', når det dei meiner er at dei er politisk på venstresida. (For meg blir det feil å kalle meg 'liberal', sidan det er eit ord eg forbind med Frp og tilsvarande.) I fandom er det liksom underforstått at ord betyr det dei betyr i USA (liberal = venstre, konservativ = høgre), og det er ikkje noko som alltid kan overførast direkte til skandinaviske (eller andre) forhold.

jeg kommer ikke på noen idéer - har du noen? :-)Akkurat no kjem eg berre på tanken om å ha ein diskusjonspost der folk kunne utveksle idear om kva skandinaviske verk (bøker/filmar/tv-seriar/kva som helst) dei gjerne ville sett få sine eigne fandom - mest fordi eg har lyst til å finne ut om eg er den ( ... )

Reply

stirring_still February 21 2011, 21:57:00 UTC
ein tendens til å definere seg sjølve med veldig amerikanskprega terminologi

Det er et veldig godt poeng, og noe jeg håper vi kan få igang en egen diskusjonspost om... jeg har det bare ikke helt klart for meg hvordan man skulle formulere noe sånt.

ein diskusjonspost der folk kunne utveksle idear om kva skandinaviske verk

Det er en GLIMRENDE idé! Kan ikke du skrive den posten? Det er din tanke, så du bør formulere den, og dessuten vil jeg så gjerne at dette nettsamfunnet skal være medlems-drevet, heller enn mod-drevet. Jeg lover å delta i den diskusjonsposten dersom du skriver den! :D?

Reply


eve_n_furter May 30 2011, 19:19:23 UTC
Jeg lånte litt av denne teksten til anbefalingspostene mine, men jeg tok meg den frihet å endre
"- poste informasjon om kommende konvensjoner." til
"- poste informasjon om kommende konferanser." :)

Jeg gjør også slike litt-for-kjappe oversettelser stadig vekk, og det illustrerer poenget med å ha et forum for skandinavisk fandom veldig godt. Jeg holdt på å få hull i hodet da jeg skulle lage ordlista mi på koe.no: http://koe.no/?p=3, men samtidig følte jeg at jeg var nødt til å forsøke. Det endte som en (u-)salig blanding av engelsk og norsk.

Reply


Leave a comment

Up