Første post

Dec 28, 2010 13:31

Dette er et eksperiment - er det mange nok skandinaver i fandom til at vi kan ha glede av å snakke med hverandre på våre egne språk? Eller er vi blitt så vant til å delta i fandom på engelsk at det ikke er behov for en gruppe som dette?

scandafandom er foreløpig bare en idé. Her er noen tanker om hva vi kan snakke om her ( Read more... )

diskusjon, introduksjon

Leave a comment

miss_morland February 21 2011, 20:00:36 UTC
diskusjoner om hvordan det er å være skandinav i en nettkultur som er så dominert av det engelskspråklige.

Ja, det hadde vore interessant. Ein ting som slår meg er at folk (både skandinavar og andre ikkjeengelskspråklege europearar) har ein tendens til å definere seg sjølve med veldig amerikanskprega terminologi - for eksempel ser eg av og til folk kalle seg 'liberal', når det dei meiner er at dei er politisk på venstresida. (For meg blir det feil å kalle meg 'liberal', sidan det er eit ord eg forbind med Frp og tilsvarande.) I fandom er det liksom underforstått at ord betyr det dei betyr i USA (liberal = venstre, konservativ = høgre), og det er ikkje noko som alltid kan overførast direkte til skandinaviske (eller andre) forhold.

jeg kommer ikke på noen idéer - har du noen? :-)

Akkurat no kjem eg berre på tanken om å ha ein diskusjonspost der folk kunne utveksle idear om kva skandinaviske verk (bøker/filmar/tv-seriar/kva som helst) dei gjerne ville sett få sine eigne fandom - mest fordi eg har lyst til å finne ut om eg er den einaste som kunne tenkt meg å lese Ibsen-slash (host).

Reply

stirring_still February 21 2011, 21:57:00 UTC
ein tendens til å definere seg sjølve med veldig amerikanskprega terminologi

Det er et veldig godt poeng, og noe jeg håper vi kan få igang en egen diskusjonspost om... jeg har det bare ikke helt klart for meg hvordan man skulle formulere noe sånt.

ein diskusjonspost der folk kunne utveksle idear om kva skandinaviske verk

Det er en GLIMRENDE idé! Kan ikke du skrive den posten? Det er din tanke, så du bør formulere den, og dessuten vil jeg så gjerne at dette nettsamfunnet skal være medlems-drevet, heller enn mod-drevet. Jeg lover å delta i den diskusjonsposten dersom du skriver den! :D?

Reply

miss_morland February 21 2011, 22:17:51 UTC
jeg har det bare ikke helt klart for meg hvordan man skulle formulere noe sånt.

Nei, ikkje eg heller. Trur det er meir eit spesifikt eksempel (eller symptom, om du vil) på ein generell trend...

Så bra at du likte den idéen! Kan godt skrive eit innlegg, må berre kome opp med litt idéar sjølv først. Men hadde uansett tenkt å poste eit par recs her - har nemleg funne eit par kjempefine tekstar på svensk. :-)

Reply

stirring_still February 22 2011, 18:56:56 UTC
Jeg liker absolutt idéen, og gleder meg til du poster. Gleder meg til recsene, også - jeg tror aldri jeg har lest fanfic på noe annet enn engelsk, så dette skal bli interessant!

jeg må tenke litt på det med hvordan man skulle formulere en diskusjonspost om det å være fra en annen kultur enn den dominerende. Og jeg må innrømme at jeg også blir litt nysgjerrig på hvilke fandoms som er populære blant medlemmene her, så kanskje jeg skulle poste om det også...

Reply


Leave a comment

Up