Introduktion och några fanfic

Jun 05, 2011 16:05

Hejsan! Det här forumet verkar som en fantastisk idé, (även om det är förvånansvärt svårt att skriva om fandom på svenska) och jag tänkte jag borde introducera mig själv och det lilla jag har lyckats producera på svenska ( Read more... )

linker, fiksjon, introduksjon

Leave a comment

Comments 12

stirring_still June 5 2011, 19:44:54 UTC
Hei og velkommen til forumet! Jeg kjenner ikke til Blood Ties, men jeg lastet ned podfic'ene dine (og jeg vet ikke hva vi skulle kalle det på skandinavisk - noen idéer?) og jeg må bare si at du har en nydelig idiolekt, det var helt fantastisk å høre på. Og du leser så bra! Du har en behagelig stemme og et behagelig tempo, så jeg kommer til å laste ned de andre historiene, også.

Reply

tinypinkmouse June 5 2011, 19:56:05 UTC
Tyvärr inga idéer på vad man borde kalla podfic, jag är inte alltid ens helt säker på hur jag ska använda ordet på engelska...

Blood Ties är inte någon väldigt stor fandom så jag är inte förvånad om folk inte känner igen det. :) Tack för komplimangen, det gör mig väldigt glad att höra att någon tycker om mitt språk.

Reply

stirring_still June 5 2011, 20:38:50 UTC
Såvidt jeg vet betyr podfic simpelthen "fanfic i audio-format".

Jeg synes språket ditt var vakkert! Jeg håper mange andre spiller inn podfics også, det hadde jo vært kjempefint med mange forskjellige stemmer, språk og dialekter å lytte til.

Reply

tinypinkmouse June 9 2011, 16:48:47 UTC
Det skulle vara fantastiskt om det fanns mera podfic på skandinaviska språk. Det är alltid intressant att lyssna på olika dialekter. Själv skulle jag knappast förstå alltför mycket om jag lyssnade till norska eller danska, men jag skulle gärna prova på dem ändå. :)

Reply


eve_n_furter June 5 2011, 20:49:00 UTC
Hei, så hyggelig å se deg her! :) (Jeg er Koe på AO3.)

Jeg har lest begge dine svenske historier og likte dem godt (som du vet). Har ikke rukket laste ned podfic-ene dine enda, men kanskje etterhvert? Kjenner litt til luzula fra før, hun har lest inn mange historier selv også. Kanskje du kan invitere henne over?

Og jeg er enig, det føles rart å utrykke seg på sitt eget språk her på LJ. Men litt godt også, å kunne bruke norsk uten å være uhøflig. :)

Reply

tinypinkmouse June 9 2011, 16:59:05 UTC
Hej! Trevligt att vara här. Glad för allt reklam du gjort för platsen, skulle aldrig ha hittat hit annars. :D

Skrev en post om det här forumet på min egen LJ, så jag hoppas att någon blir intresserad. Åtminstone borde några skandinaver se det, så jag hoppas på det bästa.

Reply


kribban June 5 2011, 21:25:47 UTC
Hej! Jag är också svensk. Vad kul att träffa en landsman! :D

Jag tror att podfic fungerar utmärkt om man stavar det med två d:

poddfic.

Eftersom poddradio stavas med två d.

ETA: förlåt du var ju finlandssvensk. Ja men vad kul att träffa en med samma modersmål då! :-)

Reply

tinypinkmouse June 9 2011, 17:03:33 UTC
Det är alltid trevligt att träffa någon annan som pratar svenska, speciellt inom fandom. :D

Reply


Leave a comment

Up