Viešųjų ryšių sėkmės ir nesėkmės

Aug 11, 2010 03:04

Vakar sąžiningai pažiūrėjus visas žinias, kokios tik prieinamos mano kabelyje, kilo mintis, kad viešieji ryšiai, kaip ir meilė  be ribų politikoje gali išlįsti antru galu. Kad ir visai netyčia.  Jau kokią savaitę veik visi Rusijos kanalai savo žinias pradeda dešimt, trylika minučių trunkančiais reportažais, kaip Medvedevas su Putinu (arba ( Read more... )

politikai, rusija, medvedevas, dg, lietuva, putinas, pr

Leave a comment

Comments 10

vklase August 11 2010, 06:12:27 UTC
čia dviašmeniai dalykai - abejaip blogai.

nenuvažiuosi - būsi abejingas ir vis tiek grauš. kaip putiną dėl kursko ar dabar lužkovą dėl atostogų. nuvažiuosi - būtinai sakys, kad piariniesi.

mano galva, paprastas padorumas sakytų, jog aplankyti nukentėjusius dera. čia mažesnis blogis.

http://navalny.livejournal.com/492695.html

Reply

ryst1966 August 11 2010, 11:27:30 UTC
Dėl mažesnio blogio - sutinku. Net gi sakyčiau, kad aplankymas galėtų būti didesnis gėris :)

Tačiau asociacijos kilo išgirdus kai kurias DG bendravimo su nelaimėliais nuotrupas. Ten buvo pasakyta, kad nuostoliai bus visiems kompensuojami, net tiems, kurie buvo neapsidraudę, "irgi bus kompensuojama". O čia ką, ponia priėjimą prie valstybės biudžeto turi? Na gerai, ten prie šono stovėjo Ingrida Šimonytė, kuri tų teiginių bent jau neneigė. Sakykime... Tačiau girdėjau dar ir apie tai, kokią paramą nelaimėliams suteiks savivaldybės. Galbūt ieškau šiknoj guzikų, bet čia lyg ir skirtingos kompetencijos.

Žinoma, reiktų tiksliau išklausyti tų reportų stenogramas, bet va kada taip ir už Vyriausybę, ir už savivaldybes, ir už poną Dievą... Taip ir iškyla vaizdelis su lėktuvą pilotuojančiu Putinu.

Reply

shankeris August 11 2010, 20:07:39 UTC
"Ir dievas atėjo
per mėlynus griežčių dūmų laukus.
Tyliai priėjo atskrido ir
garsiai sušuko vaizdžiai gesino.
Žmogau, tau už žodį
Reikės atsakyt kaip už daiktą!...
už maldą
reikės kompensuoti nuostolius..."

Rusijos vyriausio popo organizuotos
lietaus maldos pagaliau materializavosi...

DG atvejo nenarstysiu, tačiau jei pateiktum bent vienos
valstybės pavyzdį(režimo spalva net gi neturi reikšmės),
kur praūžus stichijai, jos piliečiams valstybės vadovai
nežadėtų paramos - galėčiau persvarstyti
savo išankstinį nusistatymą;)

Buvau prieš mėn. ir Louisiana valstijoje,
todėl, nors subjektyviai, galiu teigti,
kad tikrai ne vizitai ir valstybės žadama
ir teikiama parama ten nukentėjusiems dėl BP
platformos avarijos menkina O'Barako įvaizdį.
yra žymiai daugiau trigger'ių...

p.s. ir ne iš šios temos norėčiau pasiteirauti -
Rytai, ar užduodamas Latvijos premjerui(ar bet kurios kitos
valstybės vadovui, sakykim) klausimą apie „failed state“ statusą -
tikėjaisi kitokio atsakymo...:)?

Reply

ryst1966 August 11 2010, 21:28:27 UTC
Iš tikrųjų man buvo įdomu, ką jis į tai atsakys. Viso pokalbio metu mes stengėmės išmėsinėti, kaip jis įsivaizduoja savo valstybės ateitį. O jis atkakliai malė... Tiesiog į interviu pateko tik tai, kas pasiliko nukračius du trečdalius nieko nereiškiančio balasto. Nežinau, ar tai matosi iš interviu, tačiau man kilo įspūdis, kad vienintelė reali vizija yra pinigai iš Vakarų ir iš Rytų. Kuo daugiau ir bet kokia kaina. Maisto pramonė, medienos pramonė - juk tai juokinga. Neveltui mano kolega rusas jam mestelėjo - ar tik nesirengiate konkuruoti su Kinija...

Klausimą apie "failed state" būčiau pateikęs bet kuriuo atveju. Tačiau norėjosi išklausyti iki galo. Reikalas tas, kad apie tokias nuotaikas aš pirmą kartą iš latvių kiaušingalvių išgirdau daugiau nei prieš metus. Ir neabejotinai V. Dombrovskis apie tai yra girdėjęs arba skaitęs Vakarų spaudoje. O ką jau jis į tai atsakė - jo valia. Aš būčiau sugalvojęs ką nors įtikinamesnio. Tačiau premjeras - jis, o ne aš :)

Reply


išsidirbinėjimas skirtumas August 11 2010, 11:45:33 UTC
Manau jog DG teisingai darė ir teisingai pasielgė. Apkabino - paguodė. Žmonės tie praradę savo turtą gi dabar džiaugiasi kad buvo prezidentės apkabinti, jei neprarado nieko daugiau tik pinigus, tai manau dar labiau džiaugiasi tuo faktu. Moralinis palaikymas tiems žmonėms turėtų daug duoti. Man duotų. Nors... nesigilinsiu labai.
O bet apie Putino išsidirbinėjimus tai jau tikrai per daug... Bet Rusijoje "marginalinių" (copy right iš Rokiškis ;)) žmonių tikrai žymiai daugiau negu Lietuvoje ir tokie sudaro matyt Putino ir Medvedevo elektoratą... O jeigu ne, tai juo labiau, toks Putino išsidirbinėjimas tik jo paties ego paglostymas ir parodymas visiems, kad "darau ką noriu". Nenorom prisiminiau trumpą eilėraštį/dainelę, kurią dainuojame kai linksmi būname:
Viens, du, trys -
Šiko pievoje gaidys!
Ir į kairę ir į dešinę,
Niekas jam nesutrukdys!

Reply

Re: išsidirbinėjimas ryst1966 August 11 2010, 12:26:45 UTC
Tai va, kad tik apkabinusi būtų, paguodusi ir kartu pavirkavusi... Esmė ta, kad žadėjo tai, ko negali. Reiškia kažkada sakys, kad vyriausybė ar savivaldybė neveikli?

Reply

Re: išsidirbinėjimas skirtumas August 11 2010, 13:02:58 UTC
Pritariu. Bet gal ką iš tiesų duos? :) Ky sera sera tskant...
O šiaip mano nuomone prezidentė kartais kiek karštakošiškai pareiškia ir aš mąstau ar tai jos charakterio bruožas ar apgalvotas piar'as.

Reply

Re: išsidirbinėjimas ryst1966 August 11 2010, 13:08:15 UTC
Man atrodo, kad sąmoningų PR yra daugiau nei spontaniškumo. Sprendžiant iš to, ką sako jos aplinkos žmonės, DG kaskart svarsto, kokia naujiena pavirs vienas ar kitas jos sprendimas.

Reply


Leave a comment

Up