Šūdas, o ne žiniasklaida

Oct 06, 2009 02:00


Kadangi prieš savaitę čia požiauriai palojau ant Jolantos Butkevičienės laidos "Paskutinis klausimas", galiu tam tikrą pusiausvyrą atstatyti. Puiku, kad vakar, po rezonansinio įvykio laidos grupė sugebėjo persiorientuoti ir pakeisti laidos temą į aktualesnę (man, šiek tiek ankstesniais laikais pažinusiam LTV virtuvę iš vidaus suprantama, kad toje ( Read more... )

valstybė, teismai, teisėtvarka, policija, žiniasklaida

Leave a comment

Comments 20

pipedija October 6 2009, 01:28:39 UTC
Tikrai taip, pritariame tamstai besąlygiškai.

Tai jau tokio teksto, kaip Delfis pas save įdėjo tai net Pipedija pasidrovėtų dėt. Galim suprasti tėvą, kuris nei gilinosi į žiniasklaidos etiką, nei dar ką, o ir nusivylęs teisėsauga košmariškai, o bet žiniasklaidos didelė dalis atrodo tiesiog mėgaujasi skandalu.

O dar ta proga norim pasakyti, kad viena iš problemų yra dar ir ta, kad ne taip jau ir seniai buvo įvesti liūdnai pagarsėję įstatymų pakeitimai, dėl kurių teisėsauga visai neprivalo kaip nors reaguoti į žiniasklaidos pranešimus. Tai ir pasekmes dabar matome.

Reply


zalias_bebras October 6 2009, 05:25:53 UTC
Lyg pirmąkart tai kartojasi? Pakanka pažiūrėti kad ir į tuos pačius Delfi komentarus - ten akivaizdžiai visi už Kedį. Komentarų skaičius nežmoniškas, palaikančių - absoliuti dauguma. Galima sakyti, kad Delfi - ne rodiklis, bet bijau, kad ir visuomenės nuomonė yra ne ką geresnė ( ... )

Reply

vklase October 6 2009, 06:20:30 UTC
irgi galvojau šį rytą apie polanskį. paskui ką ne ką parašysiu.

Reply

xerksas October 6 2009, 12:46:40 UTC
Bebre, tave atmitis paveda. Okuličių išteisino dėl to, kad tuomet šviežiai vidaus reikalų ministru paskiertas Vidmantas Žiemelis sraigtu nulėkė į Panevėžį ir priėmė politinį sprendimą: Pilietis turi teisę ginklu gintis nuo banditų. Tai buvo pirmoji revoliucija Lietuvos teisėsaugos praktikoje.

Antroji revoliucija įvyko pernai, kuomet kitą dieną po keturių dvikojų sušaudymo "subačiovkėjke" Vilniaus apygardos prokuroras Ramutis Jancevičius atėjo į Lietuvos radiją ir pareiškė: "Sakau jums - ginkitės. Ginkitės ir dar kartą - ginkitės visomis priemonėmis. Negalvokite, bus peržengtos būtinosios ginties ribos ar ne, - palikite tai nustatyti mums. Nes teisė į savigyną yra prigimtinė kiekvieno žmogaus teisė".

Už šitą įnašą į žmogaus teisių ir laisvių įtvirtinimą Lietuvoje aš atleidau V.Žiemeliui ir J.Jancevičiui visas buvusias ir būsimas nuodėmes :o)

O štai žiniasklaida, ypač - "lietryčio" chebra, Okuličių tuomet dar ilgai su žemėmis maišė.

Reply

zalias_bebras October 6 2009, 13:51:58 UTC
Okuličiaus atvejį gana gerai pamenu. Neklydau - būtent viešoji nuomonė labiau gynė Okuličių, nei žiemeliai su visais savo etatais.

O va pernykščio - nepamenu, apie ką tu. Primink, prašau.

Nes man nepanašu į jokias čia “revoliucijas“ - Lietuvoje ir toliau gintis ginklu yra teisiškai problematiška, nepaisant bene liberaliausių ES (išskyrus Suomiją ir Maltą gal) ginklų savigynai įstatymų ir teisės juo naudotis apibrėžimų. Praktika dažnai yra priešinga teorijai.

Reply


4 valdžia kreivarankis October 6 2009, 06:34:29 UTC
Valdžia yra malonus žodis. Žiniasklaida lyg ir nepriklauso tai klasikinei valdžių triadai, kuri apibrėžia demokratinį valdymą. Tačiau čia kaip ir su žodžiais "valdininkas" ir "valstybės tarnautojas". Kuo labiau norėtum būti žmogau - valdininkų ar tarnautojų? Žiniasklaida irgi...pasirinko tapti valdžia, ketvirtąja, bet valdžia, o galėjo pasirinkti būti pirmąja visuomenės tarnaite...tačiau turbūt pagalvojo "pirmoji, bet tarnaitė"...:)

Reply


e_griseus October 6 2009, 08:18:36 UTC
Pirmą kartą sugebėjau išžiūrėti Butkevičienę iki galo, tai nuomonė apie jos sugebėjimus visiškai priešinga nei Ryto; vien ko vertas klausimas Račkauskui: o kaip jūs elgtumėtės? Negi įmanoma, jog bent kiek smegenų turintis žmogus, suformuluotų kertinį laidos klausimą žiūrovams: ar tai kerštas? Juk tai teiginys, skirtas balsuoti, sprendžiant, kad tvirkinimas buvo. Tai gal viską sprendžiame SMS'ais ( ... )

Reply

ryst1966 October 6 2009, 09:03:40 UTC
Nu nelyginau aš čia Butkevičienės su Larry Kingu :)

Kita vertus, tasai klausimas - ką darytum pats - buvo aštrus, bet, mano galva, vietoje. Kaip tik iki tol diskusija studijoje buvo užsukusi į visišką pelkę ir įklimpusi į teisinių procedūrų liūną. Kažkokio sukrėtimo tuo metu reikėjo. O Račkauskas, beje, visai padoriai išsisuko neprarasdamas takto.

Reply


e_griseus October 6 2009, 09:16:31 UTC
Nesuprantu, kaip klausimas gali būti vietoje, jeigu klausiamasis stovi studijoje ir nėra keršto įniršyje? Manding, Krivickas, Kudabienė ar ekstrasensai būtų panašiai užaštrinę.

O teisinių procedūrų liūnas, regis, ir bus pagrindinė įvykių priežastis; ir prokuratūra čia atrodo prasčiausiai. Liūdna, bet teisinė sistema b e v e i k n e v e i k i a.

Reply

ryst1966 October 6 2009, 09:24:27 UTC
Ne taip svarbu, ar studijoje įmanoma atkurti unikalią keršto atmosferą, ar ne. Man patiko, kad užstrigus teisinėje ekvilibristikoje, buvo rastas variantas, kaip auditoriją sugrąžinti ant bėgių. Galima buvo rasti geresnį? Galbūt. Tačiau esmė ta, kad paklaustas "tiesiai šviesiai" Račkauskas nė nemanė apeliuoti į tai, kame viskas ir buvo paskendę, t. y. į teisines procedūras. Tik pažadėjo nežudyti. Kaip tik tai ir reikėjo parodyti, ko vertos teisinės procedūros ir sistema, kurių gyvybingumu nelabai tiki net tie, kurie jomis manipuliuoja ir siūlo tas žaidimo taisykles priimti visiems.

Reply


Leave a comment

Up