Reklama: Lietuva be sovietmečio

Jul 30, 2009 03:16

Populiarus teiginys, jog istorija neturi tariamosios nuosakos (esu pats ne kartą jį įvairiuose tekstuose linksniavęs), nėra absoliutus.

Klausimas, kokia galėjo būti Lietuva, jeigu ne penki dešimtmečiai sovietmečio, nebūtinai yra toks beviltiškas. Įtariu, jog toji problema graužia ne tik mano smegenis. Juoba sunkmečiu, beviltiškai krentant šalies ( Read more... )

istorija, kelionės

Leave a comment

Comments 3

zydrone July 30 2009, 07:16:54 UTC
Gal ir suviliojai :) Ar teko domėtis, kokios nakvynės kainos tose sodybose? Mes vis dar gyvename keliautojų biudžetu... ;)

Reply

ryst1966 July 30 2009, 10:12:45 UTC
Kainos nuo 25 iki 100 PLZ už naktį, priklausomai nuo sąlygų vietos ir maitinimo. Plačiau:

http://www.cit.lt.ugpunsk.pl/index.php?id=22

Čia tikrai galima susirasti išsamiau.

Reply


gedas July 30 2009, 08:14:37 UTC
>paliko visokių prasmingų įspūdžių - tarsi kalbėdami apie jotvingius ar prūsus, tie žmonės neišvengiamai kalba apie save<

Va šito pastebiu labai trūkstant tarp mūsų - į istoriją ir jos palikimą, ženklus ir t.t. žvelgiama tartum ją nuo mūsų skirtų kažkokia nepasiekiama praraja, tarsi tai visai kitam išmatavime, tarsi mes patys nesam jos dalis, tarsi ji nepajudinama ir, šiukštu - neliestina, nes - ne mūsų.

Iš čia iš dalies, manyčiau ir pasipriešinimai Žemutinių rūmų statybai - tarytum dabartiniai nuodėmingieji ir protėvių nevertieji tegalėtų klūpoti prie griuvėsių, nekepšteldami nė akmens, nes vis tiek jau nieko didingesnio nebesukurs.
Senieji valdovai nelabai sukdavo galvos perstatinėdami ir atstatydami, nes suvokė - tai "mes" ir tai mūsų.

Reply


Leave a comment

Up