Ieškant DG mįslių įminimo

Feb 12, 2011 03:29

Informacija apie DG susitikimą su Valdžiu Zatleru ir vėliau ištransliuotus pareiškimus energetikos tema mane pasivijo Briusely. Eilinįkart nustebau dėl šalies vadovės nevisiškai stabilaus požiūrio į kertinius energetikos politikos dalykus. Labiausiai - tai, kad DG nuostata SGD terminalo Rygoje statybos klausimu šią savaitę iš esmės prieštaravo ( Read more... )

dg, lietuva, latvija., energetika, tarptautinė politika, žiniasklaida

Leave a comment

Comments 4

nauticalis February 12 2011, 08:19:31 UTC
“kodėl Prezidentė lengva ranka atiduoda kaimynams teisę į regioninės reikšmės dujų terminalą (taigi ir galimybę jį iš dalies finansuoti Europos Sąjungos lėšomis), neužsitikrinus Latvijos įsipareigojimo siekti sumažinti priklausomybę ne tik nuo „Gazprom“, bet ir apriboti politinę bei finansinę Rusijos įtaką kaimyninės šalies energetikos sektoriuje.“

Tai kad čia yra ne klausimas, o atsakymas į klausimą kodėl. :) Todėl ir atiduoda! :D

Reply


nemunas February 12 2011, 13:52:18 UTC
Pagrindinė problema - nenoras prisipažinti sau, kad nėra jokios argumentuotos vizijos ką daryti toliau. Ketvirtadienį Briuselyje buvo padaryti tokie LT žingsniai, kad nei latviai, nei estai mūsų terminalo, kaip regioninio niekada nepalaikys. Begalviškumas klesti.

Reply

xerksas February 13 2011, 20:03:52 UTC
Galima detaliau, kas ten per žingsniai buvo?

Reply

nemunas February 14 2011, 08:37:44 UTC
nelabai galiu plačiai, bet iš esmės buvo iškelti tokie reikalavimai, dėl kurių mūsų kaimynai tikrai įsižeidė ir po dviejų metų kruopštaus darbo nustebino EK savo viražais.

Reply


Leave a comment

Up