Ieškant DG mįslių įminimo

Feb 12, 2011 03:29

Informacija apie DG susitikimą su Valdžiu Zatleru ir vėliau ištransliuotus pareiškimus energetikos tema mane pasivijo Briusely. Eilinįkart nustebau dėl šalies vadovės nevisiškai stabilaus požiūrio į kertinius energetikos politikos dalykus. Labiausiai - tai, kad DG nuostata SGD terminalo Rygoje statybos klausimu šią savaitę iš esmės prieštaravo Vyriausybės požiūriui į tą pačia problemą.

Nebūtų keista, jeigu DG ir jos komanda garsiai deklaruotų, o vėliau iš esmės imtų keisti visą šalies energetikos strategiją iš esmės (būtų bent apie ką kalbėti, galbūt tokiu būdu bent rastųsi tam tikra erdvė reputaciją saugančių profesionalų debatams). Tačiau kada viešoje erdvėje neturint jokio fundamentalaus tikslo laidomi politiniai signalai - nesuprantu. Koks tikslas? Viso labo mįslė?

Apie tai ir brūkštelėjau iš Briuselio viešbučio  šalies regioniniams laikraščiams. Tai gal ne visai jų auditorijai skirta tema. Tačiau tų leidinių redaktoriai mane dažnai drąsina, kad tokių, su tų konkrečių regionų politika nesusijusių temų reikia laikraščių auditorijai.

http://www.skrastas.lt/?data=2011-02-12&rub=1141817778&id=1297440702

dg, lietuva, latvija., energetika, tarptautinė politika, žiniasklaida

Previous post Next post
Up