Страшенно люблю різні соуси-мачанки - до лаваша, м'яса, овочів і фруктів.
Окремої уваги заслуговують діпи з Магрібу - Хумус (рецепт
тут) і Мутабаль (він же Бабагануш, рецепт
тут). Якщо у мутабалі баклажан замінити буряком, то вийде не менш смачна закуска. Надибано у
elena_fialka.
Буряковий діп
- 250 г вареного або запеченого буряка
- 2 зубці часнику
- 2-3 ст.л. пасти тхіна
- 2-3 ст.л. густого натурального йогурту
Буряк почистити, нарізати невеликими шматками. Всі продукти скласти в чашу блендера і подрібнити в однорідне пюре, посолити до смаку.
Подавати з лавашем до м'яса. У тарілці полити оливковою олією, посипати кедровими горішками або миндальними пластівцями.
Нам смакувало з мацою.
Джерело:
cookТахінною пастою зі мною поділилася
trina_ka.
Теоретично її можна купити в
Halal Delivery, але останніх кілька місяців вона позначена "нет на складе". А до їхнього
офлайнового магазину ми все не дійдемо.