Буряковий діп

Aug 03, 2011 11:57

Страшенно люблю різні соуси-мачанки - до лаваша, м'яса, овочів і фруктів.
Окремої уваги заслуговують діпи з Магрібу - Хумус (рецепт тут) і Мутабаль (він же Бабагануш, рецепт тут). Якщо у мутабалі баклажан замінити буряком, то вийде не менш смачна закуска. Надибано у  elena_fialka.


Буряковий діп
  • 250 г вареного або запеченого буряка
  • 2 зубці часнику
  • 2-3 ст.л. пасти тхіна
  • 2-3 ст.л. густого натурального йогурту
Буряк почистити, нарізати невеликими шматками. Всі продукти скласти в чашу блендера і подрібнити в однорідне пюре, посолити до смаку.
Подавати з лавашем до м'яса. У тарілці полити оливковою олією, посипати кедровими горішками або миндальними пластівцями.
Нам смакувало з мацою.


Джерело: cook
Тахінною пастою зі мною поділилася trina_ka.
Теоретично її можна купити в Halal Delivery, але останніх кілька місяців вона позначена "нет на складе". А до їхнього офлайнового магазину ми все не дійдемо.

Тип: соус, Складник: тхіна, Складник: буряк, кулінарне, Тип: діп

Previous post Next post
Up